SON DAKİKA
hava
Google News

BOŞANMA ORANLARI ARTIYOR

Batman'da, "Evlilik" temasıyla düzenlenen seminerde yapılan konuşmalarda, evlilik müessesesi konusunda Türkiye'nin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğuna vurgu yapıldı.

Son Güncelleme :

2020-01-27 17:04:38

BOŞANMA ORANLARI ARTIYOR

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ile Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da "Evlilik" temasıyla bir seminer gerçekleştirildi. İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminere; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, STK temsilcileri, âlimler ve vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu Şenol Aksoy'un yaptığı seminer, Ramazan Biçer'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İDEV Batman Koordinatörü Salih Güzel'in selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Fatih Taş, "Evlilik Kurumunun İnsani Boyutu" ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

"EVLİLİKLER ZOR BOŞANMALAR KOLAY"

Türkiye'de evlenme ve boşanma oranlarıyla ilgili bilgiler aktaran Taş, "Evlenme oranları 2016-2019 yılları arasında hızlı bir inişe geçmiş. Bir merdiveni andırıyor, sayısal olarak hızlıca iniyor. Nüfusun çoğaldığını düşünürsek, buna mukabil evlenme oranları düşüyor. Bu düşüş hızı daha da fazladır. Boşanma oranları da hızlı bir şekilde yükseliyor. Aslında evlilikler kolay, boşanmalar zor olması gerekirken bunun zıddı bir tablo var." dedi. Seminer, yapılan duanın ardından son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.