enflasyon emeklilik ötv döviz otomobil sağlık gündem güncel asayiş spor ropötaj eğitim ekonomi dünya yaşam siyaset sağlık

Tatlı: Engelli Bireyler ATM’leri Kullanamıyor

Batman Engelliler Derneği (BENGDER) Başkanı Mehmet Abdülkadir Tatlı, engelli bireylerin günlük yaşamda birçok alanda erişim sorunu yaşadığını belirterek, özel bir bankanın yeni nesil ATM’sini örnek gösterdi.

Tatlı: Engelli Bireyler ATM’leri Kullanamıyor
Advert
Yayınlama: 13.04.2025
A+
A-

Tatlı, söz konusu ATM’nin tekerlekli sandalye kullanan bireylerin ekranı görmesini ve para yatırma işlemini gerçekleştirmesini neredeyse imkânsız hale getirdiğini vurgulayarak, bunun sadece bir tasarım hatası değil, aynı zamanda engelli bireylerin haklarının göz ardı edilmesi olduğunu söyledi. “Erişilebilirlik bir ayrıcalık değil, temel bir haktır” diyen Tatlı, tüm kamu ve özel bankalara çağrıda bulunarak ATM ve şubelerin engelli bireyler için erişilebilir hale getirilmesini istedi. Tatlı, “Bu ülkenin vatandaşı olan her birey, eşit şartlarda kamu hizmetlerine ulaşabilmelidir. Engeller bizde değil, sistemdedir” ifadelerini kullandı.

Resim Yükle
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.