SON DAKİKA
hava
Google News

BATMANLI FOTOĞRAF SANATÇISI FRANSA FESTİVALİNDE

Fransa’nın Bordeaux yakınlarındaki Barro bölgesinde bu yıl 22. düzenlenen Uluslararası Barrobjectif Fotoğraf Festivaline 10 ülkeden 28 fotoğrafçının sergisi ve 600 fotoğraf ile açılış yapıldı.

Son Güncelleme :

2023-09-19 15:04:12

BATMANLI FOTOĞRAF SANATÇISI FRANSA FESTİVALİNDE

16-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fotoğraf festivaline her fotoğrafçı için bir stant açılarak 20-30 adet fotoğrafı sergilendi. Bu yıl düzenlenen festivale Türkiye’den sadece Batmanlı fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal davet edildi.

Barro, bir Fransız foto muhabirliği festivaline ev sahipliği yapıyor. Barrobjectif, kırsal bir ortamda kültürel bir etkinlik yapıldı. Etkinlikte yirmisekiz açık hava fotoğraf sergisi sunuluyor: sokaklarda, evlerin duvarlarında, ağaçlarda ve bahçelerde, meydanda ve hatta Charente nehri kıyısındaki su üzerinde. Toplamda 600'e yakın görsel sunuluyor. Meraklıları için fotoğraf atölyeleri ve buluşup dinlenmek için kaçırılmayacak büyülü yer. Uluslararası fotoğraf yıldızlarının eserlerini binlerce fotoğraf tutkununun görmesi bekleniyor.

Bu yıl 22. düzenlenen Uluslararası Barrobjectif Fotoğraf Festivaline davet edilen Batmanlı fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal “Fransa’da bu yıl düzenlenen 22. Uluslararası Barrobjectif Fotoğraf Festivaline davet edilmek benim için gurur verici oldu. Bu sayede hem ülkemin tanıtımına katkıda bulundum. Hem de fotoğraf sanatında Türkiye’nin de yer alabileceğini göstermiş oldum. Pazar gününe kadar açık olan fotoğraf sergisi ve festivalde yer alan birbirinden değerli ve dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının fotoğrafları yer almaktadır. Benim için de büyük bir deneyim oldu. Fotoğraflarımın festivalde sergilenmesi ve sinevizyon gösterisinde tanıtılmasını sağlayan Fransa’nın önde gelen fotoğraf derneği olan Immage Sans Frontiere başkanı sayın Sophie Pouillon katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.