SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

1 MAYIS BATMAN’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğündeki 1 Mayıs Kutlamaları Kültür Mahallesindeki Kadın parkında coşkuyla kutlandı.

Son Güncelleme :

2023-05-01 14:33:51

1 MAYIS BATMAN’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Genel İş, Eğitim Sen, SES, TMMOB, Tabipler Odası, Deriteks, İHD, BTS, Tarım Orman Sen, Barış anneleri ve STK’lar ile Yeşil Sol Parti Batman İl Örgütü, HDP Batman Milletvekilleri, İl Eş Başkanları, Yeşiller Sol Parti, KESK Genel Merkez yöneticileri, DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır ve sanatçılar katıldı. Kutlamalar için 8 Mart Kadınlar Parkında buluşan STK ve emekçiler günün yapılan konuşmaların ardından Bahar Kültür Merkezi sanatçılarının eşliğinde halay ve şarkılarla 1 Mayıs kutlandı.

‘’ARTMAYAN, YERİNDE SAYAN TEK ŞEY BİZİM MAAŞLARIMIZ’’

Burada konuşan Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, “Merhaba; Gelecek Güzel Günlerin Yapıcıları, Var edenler, Üretenler, yurdun tüm değerlerini ve tüm güzelliklerini üretenler; İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, kadınlar, gençler, emeğin en yüce değer olduğuna inananlar; Dostlar, Yoldaşlar, Sevgili Kadınlar, Gençler, İşsizlik aldı başını gidiyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yurt dışına beyin göçü yaşanıyor. İşçi cinayetlerinde adeta katliam yaşanıyor. Her şeye zam gelirken artmayan, yerinde sayan tek şey bizim maaşlarımız!  Sabrımız tükendi. Artık böyle gitmez dedik, gerçekten de gitmiyor. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, demokrasi ve laiklik için artık yeter diyoruz. Gün şikâyet etme günü değil” dedi. Kitle kemençe, arbane ve şarkılar eşliğinde halaylar çekip 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde doyasıya eğlendi. Bizler;  Emeğin sömürülmediği, %1’in değil %99’un mutlu yaşadığı,  Sendikal hak ve özgürlüklerin, örgütlenmenin, hak arama yollarının açık olduğu, Grev hakkının engellenmediği, kullanıldığında da yasaklanmadığı,  Herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir gelecek ve ülke için mücadeleye devam edeceğiz.  Bütün emekçilerin/halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyoruz" dedi. Kitle kemençe, arbane ve şarkılar eşliğinde halaylar çekip 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde doyasıya eğlendi.

‘’BATMAN YOKSUL BİR KENT VE UMUTSUZ BİR KENT HALİNE GELDİ’’

Daha sonra sahneye konuşmacı olarak davet edilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı ve Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili adayı Keskin Bayındır, "Batman halkı çok emektar ve çok çalışkan bir halktır. Batman modern ve gelişmiş bir şehirdir. Ama kirli politikalardan dolayı bugün Batman yoksul bir kent ve umutsuz bir kent haline geldi. Bu, Batman halkının kaderi değil, bu Batman'ın emektarlarının, işçilerinin kaderi değil. Varlığınız bize güç veriyor. İşçi ve emekçilerin birlik ve beraberliği, ittifakı sayesinde başarıya ulaşacağız ve Batman'ı her zaman emek ve özgürlük kenti yapacağız. Onlar emekçinin, işçinin, halkın düşmanıdır. 12 bin yıllık Hasankeyf, bu halk için tarihsel bir değerdi. Kültür ve turizm açısından tarihi bir değerdi. Ama onlar Hasankeyf'i sular altına, beton altına gömdüler. Biz de onları 14 Mayıs'ta sandığa gömeceğiz. Bu ruh, bu heyecanla biz 14 Mayıs'ta biz başaracağız ve 15 Mayıs ise emek ve özgürlüğün müjdesi, günü olacak. Biz iddialıyız, Batman'da Milletvekili seçimlerinde 5-0 kazanacağız" diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.