SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TEKÇİ'NİN AKIBETİ SORULDU

İHD öncülüğünde her hafta Cumartesi günleri gerçekleştirilen "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" eylemlerinin 573. Haftasında 1995 yılında Yüksekova'da kayıplara karışan Nezir Tekçi’nin akıbeti soruldu.

Son Güncelleme :

2023-03-25 19:56:27

TEKÇİ'NİN AKIBETİ SORULDU

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kayıp yakınları adına basın açıklamasını İHD yöneticisi Av. Ahmet Şiray okudu. Şiray açıklamasında şu ifadelere yer verdi. "28 Nisan 1995 tarihinde, koyunlarına bakmak için bir köyden diğer bir köye gitmekte olan 24 yaşındaki çoban Nezir Tekçi, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Yukarı Ölçek Mezrası'nda konakladığı sırada köye gelen askerler tarafından gözaltına alındı. Bu tarihten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Ne yazık ki devlet bugüne kadar gözaltında kaybedilenlerin akıbetini açığa çıkartacak ve onları kaybedenleri ve insanlığa karşı suç olan bu kaybedilmelerde sorumluluğu olanların yargı önünde hesap vermesini sağlayacak bir adalet sistemini devreye sokmadı.  Biz biliyoruz ki susmak kaybedenleri cesaretlendiren politik bir tercihtir, susmayacağız. Adalet ve hakikat arayışımızda ısrarcı olacağız. Asıl kaybedilmek istenen insanlığımızdır, bu yüzden insanlık onurunu her daim sahipleniyor olacağız."

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.