SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

‘’KÜÇÜK BİR KIYAMET YAŞANDI’’

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) öncülüğünde STK’larla birlikte oluşturulan Deprem Yardım Komisyonu, deprem bölgesinde yaşayan afetzedelere 16 tır yardım sevkiyatını gerçekleştirdi.

Son Güncelleme :

2023-02-09 20:18:19

‘’KÜÇÜK BİR KIYAMET YAŞANDI’’

Yardım tırlarıyla birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, yaşanılan yıkımı ‘Küçük bir kıyamet’ olarak nitelendirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından afetzedelere Batmanlılar yardım seferberliği başlattı. Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) öncülüğünde STK’larla birlikte oluşturulan Deprem Yardım Komisyonu, hazırlanan tırlarla bölgeye ulaştı. Bölgede incelemelerde bulunan Başkan Demir, “Ülkemizde yaşanan, bizleri derinden üzen Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6‘lık depremler, Batman’da da şiddetli bir şekilde hissedildi. Son zamanların en büyük ve en yıkıcı depremi oldu. Aslına bakarsanız bu bir depremden ziyade küçük bir kıyamet gibiydi, 10 ili üç ülkeyi kapsayan ve birçok ilde şiddetle hissedilen felaket ötesi bir durumdur” dedi.

YARDIMLAR DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTI

Başkan demir açıklamasının devamında, “Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Diyarbakır’da yaşanan deprem de ciddi kayıplarımız olmuştur. Depremzedelere destek olmak adına Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte Deprem Yardım Komisyonu oluşturduk. Yardım çağrımız üzerine Batman Halkının sağduyulu ve özverili bir şekilde yaptıkları yardımlar neticesinde 16 tır dolusu insani yardım malzemesi deprem bölgesine sevk edilmiştir. Bu toplanan yardımların bizzat takipçisi oluyoruz ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırıyoruz. Şahsım ve yönetimimle birlikte deprem bölgelerine gidip AFAD toplanma alanındaki depremzedelere ihtiyaçlarını ilettik. Gaziantep/İslahiye deprem bölgesinde, Batman Valimiz Sayın Ekrem CANALP ve Batman Kurtarma Ekibinin çalışmalarına şahit olduk bu bizlere gurur verdi. Batman halkı olarak depremzedelere büyük destek sağlıyoruz ve sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.