SON DAKİKA
hava
Google News

HÜDA PAR'DAN BATMAN’DA İKAMET EDEN SURİYELİ ESNAFA ZİYARET

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, kent merkezinde çeşitli sektörlerde iş yerleri bulunan Suriyeli esnafı ziyaret etti.

Son Güncelleme :

2022-12-02 12:42:02

HÜDA PAR'DAN BATMAN’DA İKAMET EDEN SURİYELİ ESNAFA ZİYARET

Durmaz ve beraberindeki HÜDA PAR heyeti, ziyaret ettiği Suriyeli esnafın piyasa ile ilgili durumlarını ve beklentilerini sordu.

HÜDA PAR’ın Suriyeli esnafı ziyaret etmesinin anlamlı olduğunu ve kendilerini çok sevindirdiğini belirten Suriyeliler, heyete teşekkür etti.

"Suriyeli esnaf genel itibariyle işlerinden memnunlar ve kanaatkârlar"

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, "Sürdürdüğümüz çalışmalarımız kapsamında bu seferki durağımız kent merkezindeki Suriyeli esnaf oldu. Giyim, temizlik, bakkaliye, pastane, hediyelik eşya, tamircilik gibi farklı sektörlerde esnaflık yapan Suriyeli kardeşlerimizle piyasanın durumunu konuştuk, işlerinin nasıl olduğunu sorduk. Genel itibariyle işlerinden memnundular ve kanaatkârdılar. İç savaştan dolayı geldikleri Batman'da halkın kendilerine sahip çıktığını ve birçok konuda yardımcı olduğunu ve bundan dolayı da çok memnun kaldıklarını söylediler. Bu da bizi mutlu etti." ifadelerini kullandı.

"Mesleklerini icra edecek ortama sahip olmaları önemlidir"

Suriyelilerin mesleklerini icra edecek ortamlara sahip olmalarının önemine değinen Durmaz, "Görüştüğümüz Suriyeliler içerisinde mimar, mühendis, e ticaret uzmanı, tatlı ustası, terzi gibi önemli meslek sahipleri vardı, aynı zamanda üniversite okumuş yüksek lisans mezunu Suriyeliler de vardı. Kimi vatandaşlık almış kimi hala beklemektedir. Suriyeli kardeşlerimizin mesleklerini icra edecek ortamlara sahip olmaları önemlidir. Geneli, başlarına gelenin imtihan olduğunun bilincindeler ve bu sürecin bir gün mutlaka geçeceğine inanıyorlar. Çalışmayı sevdiklerini, mesleklerini devam ettirmek istediklerini belirtiyorlar. Batman ekonomisine verdikleri katkıdan dolayı kendilerini mutlu hissediyorlar." şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.