SON DAKİKA
hava
Google News

AMATÖRLER ÜVEY EVLAT!

Aslında amatör takımlarımızın sorunlarını madde madde sıralamak isterdim ama öyle bir zor koşullarda mücadele eden takımlarımızın kan ağladıklarına tanık olmak ve sessiz kalmak bir spor adamına yakışmaz.

Son Güncelleme :

2022-11-23 16:50:32

AMATÖRLER ÜVEY EVLAT!

Onun içinde sert ve ses getirmesi anlamında bu makaleyi yazma gereği duydum kendimde.

Bu kadar sorunların olduğu bir toplulukta bana göre baş sorumlu ASKF dir.

Ve yıllardır değişime uğramıyor bu sistem.

Her takım yönetimden şikâyetçi olurken nedense bir kıvılcım oluşmuyor. Yenilikler her zaman daha güzel günlerin habercisi gibi olur...

Amatör Spor Kulüplerinin yaşamlarını sürdürebilmelerini için takımlarımızın kurumsal bir yapı kazanmaları şart.

Amatör Spor Kulüplerinin en önemli sorunlarından biri tesis eksikliği olup, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine ait tesislerin temiz ve bakımlı olduğunu söylemek imkânsız ve antrenmanlarda elektrik kesintilerinin olması ayrı bir dert, ışıklandırma konusunda sıkıntılar giderilmeli.

Amatör Spor Kulüplerinin sporcu kaynağı olan Okullarda spor salonlarının farklı branşlarda kullanılması nedeni ile öğrenci ve sporculara yeterli eğitim verilemiyor.

Amatör Spor Kulüplerinin altyapılarında görev yapan ve Kulüplerin başarısının en kritik yerinde bulunan antrenörlerin ise yeterli donanımı bulunmadığı acı bir gerçek Kulüplerin alt yapılarında bulunan birçok antrenör yeterli eğitimi almadan görev yapıyor.

Antrenörlere yeterli eğitimin verilmediğinden Altyapı Sporcularının en önemli çağında verilecek eğitim başarıyı doğrudan etkiliyor.

Bu nedenle bu önemli noktalarda görev yapan antrenörlerin eğitimli ve bilgili olması gerekiyor… Seminer katılıp diploma almak bana göre antrenör olmak için yetmiyor.

Bunun bir staj dönemi olmalı.

Alt yapıların gerektiği gibi gelişmemesi en önemli problemlerden bir tanesi Amatör Spor Kulüpleri maddi olanaklar nedeniyle altyapılarına gerektiği gibi değer verilmiyor ve eğitilemiyor.

Bu nedenle de birçok kulüp alt yapı liglerinde yer alamıyor imkânsızlıklardan dolayı.

Geçen günlerde tarafsız futbola bağlanan yerli futbolcu sevdalısı petrolsporun eski teknik direktörü İsmail Tekinin açıklamaları bizlere altın küpe gibi olmalı.

Aslında Kulüplerimizin olmazsa olmazı olan ve destek sağlayıcı sponsor bulmadıklarından dolayı Kulüp Başkanları ve yöneticilerin omuzları altında yaşamlarını sürdürüyor olmaları bir yere kadar devam edecektir.

Ancak Sponsor olacak firmalar ve kurumlara Sponsorluk yasasında belirtildiği gibi yapmış oldukları ödemelerinin tamamının vergiden düşünmesini iyice anlatmak lazım. Amatör spor kulüplerine ne STK ne de kurumlar destek sunmuyor.

Bu arada ASKF’nin eksikliği söz konusu olabilir.

Amatör Spor takımlarına ve salon sporlarına imkan sağlamak  belediyenin  asli görevi olmalı..

Kimi zaman Amatör Spor Kulüplerine yardım ediliyor ama koskoca bir yıl için tek forma, tek ayakkabı, eşortman veriliyor.

Bu yardımlar yeterli olamıyor.

Malzeme konusunda çekilen sıkıntıların bir kısmı söz konusu özel idare tarafından karşılanmakta olup, bu yeterli gelmiyor ve spor denilince sadece futbol düşünmemek gerek.

Amatörler ve Bal ligi takımımız üvey evlat muamelesi görmektedir.

Valilik, Belediyeler, kurumlar,  Batman Amatör Spor Kulüplerine daha fazla spor yapabilmeleri için imkânlar sağlamaları gerekmektedir.

ASKF’nin yardımlar konusunda tepkisiz kalmasını yadırgıyorum.

Ligin 3 haftasındayız ve sorunlar çözülmüş değilse bunda sizin de vebaliniz vardır.

Yıllardır kapı kapı dolaşmaktansa basarım istifamı çeker giderim.

Her yıl aynı sorunlar, sıkıntılar devam ediyor.

Kulüpler maddi ve malzeme konusunda sıkıntı yaşıyorlar.

TÜPRAŞ, TPAO’nun da bu sıkıntıların aşılması için amatör takımlarımıza destek sağlayabilir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.