SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

‘KAYIPLAR BULUNSUN’ EYLEMİ 545. HAFTASINDA

İnsan Hakları Derneği öncülüğünde her hafta Cumartesi günleri düzenlenen Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın eylemlerinin 545. Haftasında 1996 yılında Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde öldürülen Hatice Atalay’ın akıbeti soruldu.

Son Güncelleme :

2022-09-11 14:37:36

 ‘KAYIPLAR BULUNSUN’ EYLEMİ 545. HAFTASINDA

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı onunda toplanan İHD ve Kayıp yakınları basın açıklaması yaptı. Kayıp yakınları adına basın açıklamasını İHD şube yönetim kurulu üyesi Av. Yunus Bağış okudu. Bağış açıklamada şu ifadelere yer verdi. "Hatice Atalay’ın oğlu Hacı Atalay, olaya ilişkin şu beyanlarda bulundu: “10 Eylül 1996 tarihinde gece saat 10:00 ile 11:00 saatleri arasında annem, babam ve komşumuz Hatice Akkoç, evimize yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan ve Dicle Emniyet Müdürlüğünün karşısında bulunan sebze bahçemizi sulamaya gitmişlerdi. Sulama sırası kimdeyse Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi veriliyordu. Bu nedenle sulama sırasının bizde olduğu bilgisi daha önceden verilmişti. Annemler bahçeyi sulamaya başladıktan bir süre sonra, Emniyet Müdürlüğü’nün arka kısımlarında bulunan Ziyaret tepesinden orada sürekli olarak konumlanan özel harekat timleri tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmış. İlk taramadan sonra, bir el silah sıkılmış. Sonra tekrar seri bir şekilde ateş edildiği sırada babam, Emniyete doğru koşarak silah sıkmamalarını söylüyor. Ancak orada bir polis, babama hakaret edip ‘seni de öldüreceğiz’ diyor. Babam, annemin yaralandığını ve hastaneye yetiştirmek istediğini söylüyor. Ancak sabah saat 06:00 ya kadar oyalıyorlar. Sonra olay yerine savcı ve doktor getiriliyor. Ancak annem ölmüştü. Hastanede işlemler bittikten sonra cenazesi bize teslim edildi. Emniyet yetkilileri, olay yerinde mermi bulamadıklarını ve olayla ilgilerinin olmadığını söylediler. Oysa babam karakoldayken sokağa çıkma yasağı vardı. Kendisine ‘Siz de dışarı çıkmasaydınız’ demişlerdi.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.