Dicle Elektrik’ten Önemli Uyarı: Borcu Olanlara Elektrik Verilmeyecek!

Tarımsal sulama döneminin başlamasına kısa bir süre kala Dicle Elektrik, sulama abonelerine önemli bir uyarıda bulundu.

Dicle Elektrik’ten Önemli Uyarı: Borcu Olanlara Elektrik Verilmeyecek!
Yayınlama: 10.02.2025
A+
A-

Şirket, birikmiş elektrik borçlarını ödemeyen abonelere 2025 yılı itibarıyla elektrik verilmeyeceğini duyurdu. Bölgede elektrik tüketiminin önemli bir kısmını tarımsal sulama abonelerinin oluşturduğuna dikkat çeken Dicle Elektrik, borçların toplamda 51 milyar TL’ye yaklaştığını açıkladı.

Yıllık 23 milyar kWh elektrik tüketiminin yaklaşık üçte birinin tarımsal sulama kaynaklı olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, yaklaşık 27 bin sulama abonesinin geçmiş borcunu ödemediği belirtildi. Dicle Elektrik, borcunu düzenli ödeyen abonelerin mağduriyet yaşamaması için 1.200 jeneratör tedarik edileceğini duyurdu.

Şanlıurfa ve Mardin Borç Listesinde Başı Çekiyor

Şirketin açıklamasına göre, borç yükünün en fazla olduğu iller Şanlıurfa ve Mardin. Şanlıurfa’da 15.003 abonenin 30 milyar TL, Mardin’de ise 6.130 abonenin 17 milyar TL elektrik borcu bulunuyor. Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde ise toplam borç miktarı 3,5 milyar TL’ye ulaştı.

Türkiye’deki Tarımsal Elektrik Tüketiminin Yarısı Güneydoğu’dan

Hizmet bölgesinde yer alan 143 bin çiftçiden 59 bininin sulama amaçlı elektrik kullandığı ifade edilirken, bölgedeki tarımsal elektrik tüketiminin Türkiye genelinin yaklaşık yarısına denk geldiği belirtildi. Dicle Elektrik, su temini için kullanılan yüksek enerji tüketen motopompların yer yer 700 metre derinlikteki kuyulardan su çektiğini ve bu durumun obruk gibi doğa olaylarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.