YENİ TARIMSAL DESTEKLEME MODELİ ÇİFTÇİLERE ANLATILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, ülkemizin tarım geleceğine yön verecek olan Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi. Bu toplantılar, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

YENİ TARIMSAL DESTEKLEME MODELİ ÇİFTÇİLERE ANLATILDI
Advert
Yayınlama: 28.10.2024
A+
A-

Batman’da da bu kapsamda, merkez ilçe ve Kozluk, Beşiri, Hasankeyf, Gercüş, Sason ilçelerindeki toplam 18 köyde 95 teknik personelin katılımıyla toplantılar düzenlendi. Balpınar Beldesi’nde yapılan toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın da katılarak çiftçilere Tarımsal Üretim Planlaması ve yeni destek modeli hakkında bilgi verdi. İl Müdürlüğü teknik personeli, üreticilere 2025-2027 yılları arasında uygulanacak bitkisel ve hayvansal desteklemeler hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

“ÜRETİMİ GELİŞTİRME DESTEKLERİ SAĞLANACAK”

Toplantıda konuşan İl Müdürü Aydın, tarımsal üretim planlaması çalışmalarının 14 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan “Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde sürdürüldüğünü ifade etti. Aydın, bitkisel üretimin desteklenmesi programı ile çiftçilere temel destek, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri sağlanacağını vurgulayarak, bu bilgilendirme toplantılarının üreticiler için son derece önemli olduğunu belirtti.

Advert

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.