“GAZZE VE TÜM MAZLUMLAR İÇİN İÇİMİZ YANIYOR”

HÜDA PAR Gençlik Kolları, “Gençlik ve Gazze: Değerlerimizle Yürüyoruz” temalı gençlik haftası etkinliğinin final programını Diyarbakır’da düzenledi.

“GAZZE VE TÜM MAZLUMLAR İÇİN İÇİMİZ YANIYOR”
Advert
Yayınlama: 28.10.2024
A+
A-

Program, Cebrail Dedeoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Murat Günaydın, günümüz gençlerinin sorumluluklarına ve Gazze konusundaki tutumlarına dikkat çekti.

Programda, Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, gençlerin İslam davasındaki önemini vurguladı. İkindi namazının ardından “Ben kimim” temalı canlandırmalar ve Gazze’deki durumu ele alan bir tiyatro gösterimi sahnelendi.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, konuşmasında Gazze’nin İslam ümmeti için önemine değinerek, “Filistin kanayan yaramız, Gazze geçmeyen acımızdır” dedi. “Düşmanımız zalimlerdir, İslam’a savaş açanlardır” diyen Ramanlı, mücadele şeklinin zaman ve mekana göre değişmesi gerektiğini belirtti.

Advert

Ramanlı, kardeşliğin ve birliğin tesis edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Düşmanlar dışımızda, dostlarımız içimizde” ifadelerini kullandı. Sınırların kardeşliğe engel olmadığını belirten Ramanlı, “Zalim, zalimdir; mazlum, mazlumdur. Hak yolunda yürüdüğümüz sürece zafer bizim olacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Program, hediye takdimi ve ilahi ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.