AYÇİÇEĞİ HASADI YAPILDI

Batman’da ikinci ürün olarak yetiştirilen ayçiçeğinin hasadı yapıldı. Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Beşiri ilçesine bağlı Danalı köyünde “2’nci ürün ayçiçeği hasat etkinliği” düzenledi.

AYÇİÇEĞİ HASADI YAPILDI
Advert
Yayınlama: 28.10.2024
A+
A-

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Sekreteri Ebubekir Doğan ve çiftçiler katıldı.

“BİN 675 DÖNÜM YAĞLI AYÇİÇEĞİ EKİLİŞİMİZ OLDU”

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, burada yaptığı konuşmada, ikinci ürün ayçiçeğinin hasadını gerçekleştirdiklerini belirtti. “2023 yılında birinci üründen başladık. Bu yıl hem birinci hem de ikinci ürün olarak ekilişlerimiz devam etti. İl Özel İdaremizin ilaç ve gübre desteği, bakanlığımızın yüzde 75 tohum desteğiyle bu yıl bin 675 dönüm yağlı ayçiçeği ekildi,” dedi.

Advert

“MISIR YERİNE AYÇİÇEĞİ EKİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Aydın, çiftçilere her yıl farklı ürünler ekmelerini önererek, “Üreticilerimizin mısır ekilişi yerine ayçiçeği ekmelerini istiyoruz. Her yıl aynı ürünü ekmek doğru değil. Mısır, toprakta sömürücü bir bitki. Tarla sahipleri bunun farkında olmalı,” şeklinde konuştu.

“MISIRDAN DAHA FAZLA GETİRİSİ VAR”

Ayrıca, bu yıl planlı üretime geçtiklerini vurgulayan Aydın, “Yağlık ayçiçeği, buğdayla birlikte ekildiğinde, yani birinci ürün olarak buğday, ikinci ürün olarak yağlık ayçiçeği yapıldığında, mısırdan daha fazla getirisi olan bir üründür. Beklentimiz iyi bir hasılat elde etmek,” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.