SIFIR ATIK İÇİN YENİ ADIM: BAĞIMSIZ TOPLAYICILARA KAYIT SÜRECİ BAŞLIYOR!

Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcılarının “Sıfır Atık Bilgi Sistemi”ni kurmak amacıyla kayıt işlemlerine başlıyor.

SIFIR ATIK İÇİN YENİ ADIM: BAĞIMSIZ TOPLAYICILARA KAYIT SÜRECİ BAŞLIYOR!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.10.2024
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Toplayıcı Genelgesi çerçevesinde, Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, bu sistemin hayata geçirilmesi için kayıt işlemlerini başlattığını duyurdu. Müdürlüğün açıklamasında, “Kayıtlı toplayıcılara verilecek kimlik kartı ile mücavir alan içerisinde atık toplama ve taşıma faaliyetlerini sürdürme yetkisi verilecek. Kaydı bulunmayan atık toplayıcıları hakkında tespit yapılması durumunda idari yaptırımlar uygulanacaktır. Bu düzenleme ile plastik, kağıt ve metal gibi değerlendirilebilen atıkların yalnızca kayıtlı Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcıları tarafından toplanması sağlanarak, kontrollü ve güvenli bir toplama süreci elde edilecektir” denildi.

Başvuru Şartları

Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcıları için başvuru şartları şöyle belirlendi:

Advert
  • Türkiye Cumhuriyeti veya Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik numarasına sahip olmak.
  • Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Batman ilinde ikamet ediyor olmak.
  • Herhangi bir iş kolunda sigortalı çalışmamak.
  • Herhangi bir suça karışmamış olmak.

“Sıfır Atık Bilgi Sistemi”ne kayıt olmak isteyen Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcıları, 21 Ekim 2024 tarihinden itibaren Batman 1. Sıfır Atık Getirme Merkezi’ne başvurularını gerçekleştirebilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.