KORİK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Korik Mahallesi’nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Aile Sağlık Merkezi’nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla atıldı.

KORİK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.10.2024
Düzenleme: 21.10.2024 17:05
A+
A-

Törende, Vali Canalp, sağlık hizmetlerinin üç basamağını açıkladı; birinci basamağın hastalıklardan korunma olduğunu vurguladı. Batman’ın, Türkiye ortalamasının üzerinde bir aile hekimi oranına sahip olduğunu belirten Vali, 9 yeni aile sağlığı merkezi ile bu oranı daha da iyileştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

‘’SAĞLIK YATIRIMLARINA 3,6 MİLYAR TL ÖDENEK AYIRDIK’’

Son iki yılda 29 sağlık projesini tamamladıklarını belirten Vali Canalp, 2024 yılı için sağlık yatırımlarına 3,6 milyar TL ödenek ayırdıklarını açıkladı. Ayrıca, 500 yataklı hastane inşaatı ve kanser tedavi merkezi açılışlarının yakında yapılacağını duyurdu.

Advert

‘’KAMU SAĞLIĞI VE HAVA KALİTESİ ÖNCELİĞİMİZ’’

Vali, kamu sağlığını korumanın devletin en büyük önceliği olduğunu vurguladı. Temiz su temin etmek için Silvan ve Garzan barajlarından su projeleri hayata geçirileceğini belirtirken, hava kalitesini artırmak için anız yangınlarıyla mücadele ve kömür kullanımına karşı tedbirler alındığını ifade etti. Ayrıca, Batman’daki kum ocakları ile ilgili çözüm önerilerini paylaştı. Programa, Vali Canalp’in yanı sıra Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, kamu kurum yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.