ÇEDES PROJESİ BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) Projesi kapsamında gönüllü öğretmenlere yönelik bir bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

ÇEDES PROJESİ BİLGİLENDİRME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.10.2024
A+
A-

Müdürlüğün toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve ÇEDES okul temsilcileri katıldı. Toplantı, projenin tanıtıldığı bir video gösterimi ile başladı. Kurtaran, gönüllü öğretmenlerin projeye katkısının önemine değinerek, “Bu gönüllü bir çalışma. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten yapılacak çok şey var; bilimsel çalışma ve teknoloji alanında ilerlemelere odaklanmalıyız. Gönüllü çalışmalar, kalıcı ve olumlu sonuçlar getirir,” ifadelerini kullandı.

Kurtaran, projenin öğrencilere doğa ve diğer canlılar karşısında sorumluluk bilinci kazandırmayı hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin sadece akademik başarılarıyla değil, sosyal sorumluluk bilinci yüksek bireyler olarak gelişmesine katkı sağlanacağını belirtti. Toplantıda, İl Koordinatörü Halit Kuş 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yönelik eylem planlarını açıkladı ve projede öğretmenlerin rolü ile iş birliği yapılacak kurumlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Toplantı, Batman İl Müftülüğüne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi’nin Manevi Danışmanları tarafından yapılan kısa bilgilendirme konuşmalarıyla devam etti. ÇEDES Projesi, Türkiye genelinde öğrencilere millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimsetmeyi amaçlayan önemli bir eğitim girişimidir. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen proje, öğrencilerin sosyal ve akademik becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Advert

Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlandığı bir soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.