GAR KATLİAMI: 9. YILDÖNÜMÜNDE UNUTULMADI

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda meydana gelen katliamın 9. yıldönümünü anmak için çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler, saat 10:04’te Meryem Ana’nın mezarının ziyaret edilmesiyle başladı. Ardından Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

GAR KATLİAMI: 9. YILDÖNÜMÜNDE UNUTULMADI
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.10.2024
A+
A-

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Eş Başkanı Av. Ahmet Şiray, basın açıklamasında katliamda 104 kişinin hayatını kaybettiğini ve 500’den fazla kişinin yaralandığını hatırlatarak, “Geçen 9 yıl boyunca, katliamın sorumlularının yargı sürecinin etkin bir şekilde yürütülmediğini” ifade etti.
Şiray, “Güvenlik politikalarının, istihbaratın böylesine güçlü olduğu bir devlet yapısı içinde, 10 Ekim’de meydana gelen katliamın, önceden bilinmemiş olması mümkün değil. Gerekli araştırmalar ve soruşturmalar en başından itibaren maalesef ki yapılmadı” dedi.
Yetkililere çağrıda bulunan Şiray, “10 Ekim katliamının gerçek sorumlularının ortaya çıkarılması ve cezalandırılması gerekmektedir” şeklinde konuştu. Anma etkinliğinde katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının hak taleplerinin bastırılmaması gerektiği vurgulandı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.