İHD, BİÇİMLİ’NİN AKIBETİNİ SORDU

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, eylemlerinin 653. haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.

İHD, BİÇİMLİ’NİN AKIBETİNİ SORDU
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

İHD’den yapılan açıklamada, “Bu günkü etkinliğimizde de 1994 yılından beri kayıp Ahmet Biçimli’nin akıbetini soruyoruz. Kayıp Ahmet Biçimli’nin oğlu Mehmet İHD Başvurusunda şunları ifade etmektedir. “Babam 20.09.1994 tarihinde sabahın erken saatlerinde evden çıkıp Silvan’a gideceğini söyledi. Ve bir daha geri dönmedi. Silvan’da oturan akrabalarımızı aradık, Silvan’a gelmediğini söylediler. Bunun üzerine ailece onu her taraftan sorduk ve araştırdık maalesef gören hiç kimse olmamıştı.

– Babam kaybolmadan önce birkaç kez JİTEM denilen karanlık güçler tarafından tehdit edildiğini söylemişti. 30 yıl geçti aradan babamın sağ veya ölü olduğunu bilmiyoruz. Hep acısını çektik bir gün kapımızı çalar diye umutla yaşadık, umutla bekledik. Ancak bugüne kadar hakkında en ufak bir ipucu dahi öğrenemedik.

– Ateş düştüğü yeri yakar derler. Biz kayıp aileleri kayıp acısının ne olduğunu ancak biz biliriz. Yaşamayanlar bilemez sözleriyle ifade etmektedir.” Denildi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.