FİZYOTERAPİSTLERİN DEĞERİ, İSTİHDAM SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Batman İl Temsilcisi Mehmet Emin Şimşek, fizyoterapistlerin haklarının iyileştirilmesi ve istihdamın artırılması gerektiğini vurguladı. Ülkede yaklaşık 60 bin mezun ve 28 bin öğrenci bulunan fizyoterapistlik alanında, alım sayılarının yetersiz olması sebebiyle ciddi istihdam sorunları yaşanıyor.

FİZYOTERAPİSTLERİN DEĞERİ, İSTİHDAM SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Şimşek, “Fizyoterapistlik mesleği, Amerika ve Avrupa’da oldukça değerli. Ancak Türkiye’de bu değerin farkında değiliz. Fizyoterapistler, bel, boyun, sırt ve diz gibi birçok alanda kritik bir rol oynuyor. Yüksek puanlarla mezun olan öğrenciler, yeterli alım yapılmadığı için atanamıyor. İki yılda bir, sadece 300-500 fizyoterapist alınıyor” diye belirtti.

Kamuya atanmanın oldukça zorlaştığını, yüksek puanlar gerektirdiğini ifade eden Şimşek, bu durumun gençlerin bu bölümü tercih etmemesine yol açtığını aktardı. Özel klinik açmak isteyen fizyoterapistlerin ise belirsizlik yaşadığını vurguladı.

Hastaların tedaviye ulaşmakta zorlandığını dile getiren Şimşek, “Devlet hastanelerinde fizik tedavi için hastalar 6 ay, hatta 10 ay sıra beklemek zorunda kalıyor. Bu durum, hastaların erken müdahale gerektiren durumlarda büyük kayıplar yaşamasına neden oluyor” dedi.

Advert

Son olarak, hem kamu hem de özel sektördeki alım sayısının artırılması gerektiğinin altını çizen Şimşek, fizyoterapistlerin sağlık alanındaki önemli rolleriyle hastalarla sağlıklı bireyler arasında da köprü olabileceğini belirtti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.