EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN İSRAİL’E SERT TEPKİ

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN İSRAİL’E SERT TEPKİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.10.2024
A+
A-

Petrol-İş Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, İsrail Hükümeti’nin uluslararası emperyalist güçlerden aldığı destekle insanlık suçu işlemeye devam ettiğini belirtti.

Kartal, 29 Eylül 2023 sabahı Lübnan’daki saldırılarda 105 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 305 kişinin yaralandığını ifade ederek, yüz binlerce insanın yerini terk etmek zorunda kaldığını vurguladı. Açıklamada, “Katliamı lanetliyoruz” denildi. Gazze’ye aylardır temel ihtiyaçların ulaşmadığını ve yalnızca bombardımanların sürdüğünü aktaran Kartal, bu durumu dijital platformlardaki teyitli görüntülerle destekledi.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda 40 bini aşkın sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Kartal, “Yapılan saldırılar insani değerlerden yoksun bir barbarlığı temsil etmektedir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, morg ve hastanelerin kalmadığını belirterek, bu durumun bir insanlık trajedisi olduğunu söyledi.

Advert

Kartal, İsrail hükümetinin saldırılarının durdurulması, ateşkes sağlanması ve insani yardımlara engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Son olarak, Batman Emek ve Demokrasi Platformu olarak, Ortadoğu’daki savaşlara karşı mazlum halkların yanında olacaklarını ve savaşa karşı barışı savunacaklarını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.