ÇEYREK ALTIN 5 BİN LİRAYI GEÇTİ, YÜKSELİŞİN SÜRECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Son günlerde altın fiyatları hızla yükseliyor ve çeyrek altın fiyatı 5 bin lirayı geçti. Kuyumcular, bu yükselişin süreceği konusunda hemfikir.

ÇEYREK ALTIN 5 BİN LİRAYI GEÇTİ, YÜKSELİŞİN SÜRECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.09.2024
Düzenleme: 30.09.2024 13:39
A+
A-

Özellikle Amerika Merkez Bankası’nın faiz indirimlerinin altın fiyatlarını yukarı yönlü etkilediğini belirten kuyumcu Eyüp Başaran, “Altın, artık en güvenilir liman” diyor. Ayrıca, Ortadoğu ve Ukrayna-Rusya savaşlarının da piyasalardaki dalgalanmalara etkisi olduğu vurgulanıyor.

Başaran, çeyrek altının şu anda 5 bin 50 lira civarında seyrettiğini, külçe altının 3 bin 60 lirayı bulduğunu, 22 ayar bileziklerin ise 2 bin 850 lira seviyelerinde satıldığını belirtiyor. Bu durumda, yatırımcıların kuyumculara yönelmesi de artmış. Bir diğer kuyumcu Behçet Daş, “Altın yükseldikçe insanlar daha fazla alım yapıyor” diyerek talebin arttığını ifade ediyor. Daş, yılsonu gram fiyatının 3 bin 200 ila 3 bin 300 lira seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor.

Kuyumcular, yatırımcıları altına yönelmeye çağırıyor ve fiyatların daha da yükseleceğine inanıyor. Bu belirsizlik döneminde, altının güvenilir bir yatırım aracı olmaya devam edeceği düşünülüyor.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.