YENİLENEBİLİR ENERJİ İÇİN HAZİNE TAŞINMAZLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AÇILIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında çevre dostu enerji kaynaklarını yaygınlaştırmak için önemli bir adım attı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ İÇİN HAZİNE TAŞINMAZLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AÇILIYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.09.2024
A+
A-

Milli Emlak Müdürlüğü, tarımsal üretime uygun olmayan ve atıl durumda bulunan hazine taşınmazları üzerinde güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile lisanssız elektrik üretimi yapılabilmesi amacıyla irtifak hakkı tesis etmeye başladı. Bu hak, 29 yıla kadar sürebilecek.

Bu uygulamadan, mesken ve aydınlatma abone gruplarındaki kişiler hariç, kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılamak isteyen maden ve jeotermal işletme ruhsatı sahipleri, sanayiciler, kamu ve özel sektör çalışanları ile tarımsal faaliyetlerde bulunanlar faydalanabilecek.

Hazine taşınmazları üzerinde lisanssız elektrik üretimi için tesis edilecek irtifak hakkı ve kullanma iznine ilişkin ihaleler, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca taşınmazın rayiç bedelinin yüzde biri üzerinden açık artırma ile belirlenecek.

Advert

Batman, güneş enerjisi santrali yatırımları için cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Bugüne kadar yatırımcılara yaklaşık 7 milyon metrekare hazine arazisi tahsis edildi. Bu alan, istihdamı artırmanın yanı sıra sera gazı emisyonlarının ve hava kirliliğinin azaltılmasına da katkı sağlayacak. Yerel yönetim, bu alandaki desteklerini sürdürerek, bölgenin yenilenebilir enerji potansiyelini daha da artırmayı hedefliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.