GÜÇLÜ GELECEK İÇİN STRATEJİK ADIMLAR ATILIYOR

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinesinde düzenlenen, ‘Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar’ konulu konferans, Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

GÜÇLÜ GELECEK İÇİN STRATEJİK ADIMLAR ATILIYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 29.09.2024
A+
A-

Cuma günü Antalya’da gerçekleşen toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, KKTC Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kacar, Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Av. Aygün Aliyeva, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin Başta olmak üzere STK temsilcileri, Türk iş dünyası yetkilileri katıldı.

ŞAHİN “TÜRK BİRLİĞİNE İNANCIMIZ TAM”

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin: “Biz kardeşlerimizle bir olmaya mecburuz. Bu bizlere tarihimizin ve kültürümüzün mecbur kıldığı bir yükümlülüktür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile dünyaya gözlerimi onun rüyaları içinde kapatacağım.’ cümleleri ile bizlere, Türk birliğini kurmamızı vasiyet etti. Bizler de Türk birliğini kurarak dünyaya adaleti, barışı ve nizamı tekrar öğreteceğiz.” dedi.

Advert

ÇETİN ‘’ TÜRK DÜNYASI, KÖPRÜ GÖREVİ GÖREBİLECEKTİR’’

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin de konuşmasında: ‘’Neredeyse tüm sektörleri kapsayan bir oluşum olan TTF’nin, Türk Cumhuriyetlerinden Türkiye’ye uzanacak yeni enerji hatları ise Avrupa ile ticari ilişkilerin gelişmesini sağlayarak, Avrupa ve Asya arasındaki 3 trilyon dolarlık ticaret göz önüne alındığında Türk dünyası, bir köprü görevi görebilecektir. Keza özel sektör temsilcilerinin de sürecin dışında kalmamaları, karşılıklı yatırım, proje ve yardım girişimleri farklı alanları kapsayacak şekilde genişletilmesine katkı sağlamaları gerekir.’’ diyerek, birlikteliğin altını çizdi.  Çetin ayrıca Türkiye’nin, Türk dünyası ile dengeli ilişkiler geliştirmesi ve ortak girişimleri teşvik etmesi gerektiği vurgulayarak, Türk Devletleri Ticaret ve Yatırım İşbirliği Formu ve Fuarı’nın Türk dünyasına hizmet etmesinden de onur duyduğunu belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.