YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Batman’da, Vali Ekrem Canalp’ın öncülüğünde ve İl Özel İdaresi’nin koordinasyonunda çevre dostu bir gelecek için önemli adımlar atılıyor. Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında, il genelinde çeşitli noktalara yeşil bir görünüm kazandırmak amacıyla çalışmalar sürdürülüyor.

YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

Malabadi Köprüsü’nden Kozluk üçyoluna, Bekirhan beldesinden Hasankeyf’e kadar uzanan alanlarda, ulaşım yollarının iki yanına ve orta refüjlere toplam 36.180 kara servi fidanı dikilmiş durumda. Bu fidanlardan 10.031’inin canlı olarak büyümesi devam ediyor. Mart ayında başlayan dikim işlemleri, Orman İşletme Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karayolları Şube Şefliği, Çevre Gönüllüleri Derneği ve Tema Vakfı’nın iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

Sulama sezonuyla birlikte, Batman İl Özel İdaresi tarafından temin edilen üç sulama tankerinde yedi personel ve bir ziraat mühendisi, fidanların bakımını üstleniyor. Sulama işlemleri, normalde yedi günlük periyotlarla, güzergah boyunca üç günde bir yapılıyor. Ekim ayından itibaren ise üç yaş ve üzeri ağaçların dikimi planlanıyor.

Vali Canalp’ın talimatları doğrultusunda, proje ile ilgili kurum ve kuruluşlarla düzenli toplantılar yapılarak ilerleme değerlendiriliyor. Batman’ı daha yeşil bir kent haline getirmek için tüm paydaşlar yoğun bir çaba içinde çalışıyor.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.