SÖNÜK: EŞİT VE ÖZGÜR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadın hakları ve şiddetle mücadele konusunda farkındalığı artırmak için kadınlara yönelik eğitimlerine devam ediyor.

SÖNÜK: EŞİT VE ÖZGÜR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

Eşbaşkan Gülistan Sönük, seminerde yaptığı konuşmada, geçmişteki yanlışların gelecek nesillere aktarılmaması gerektiğini vurgulayarak, kadınların bilinçli ve kararlı tutumlarının bu mücadelenin anahtarı olduğunu ifade etti: “Biz geleceği inşa ediyoruz. Eşit ve özgür bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz.”

Kuyubaşı TOKİ Parkı’nda düzenlenen “Kadınlara Yönelik Haklar ve Şiddet” konulu seminere, Sönük’ün yanı sıra belediye meclisi kadın komisyonu üyeleri de katıldı. Programda, kadınların şiddet türlerini tanımaları ve haklarının farkında olmalarının önemi üzerinde duruldu. Kadın Dayanışma Merkezi’nden Av. Gülbahar Kaya, yasal haklar ve korunma yolları hakkında bilgi vererek, kadınların haklarını savunmaları için gereken adımları anlattı. Sosyolog Dilber Baydiz ise şiddetin fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik boyutları hakkında bilgilendirme yaptı.

Sönük, “Biz nasıl yaşarsak, sonraki nesil de o şekilde yaşar” diyerek, toplumsal baskının nesilden nesile aktarılmaması gerektiğini belirtti. Çocuklara ve yeni nesle doğru bir yön vermenin önemine dikkat çekti. Ayrıca, “Böyle geldi ama böyle devam etmeyecek” diyerek, kadınlara yönelik baskılara karşı duracaklarını vurguladı. “Kızlara ‘boyun eğ’ demeyeceğiz. Hiçbir çocuğa zulme uğradığında kabullenmesini söylemeyeceğiz. Her canlının yaşam hakkı vardır ve bunu savunacağız. Belediye olarak, tek bir kadının bile sorunu olduğunda çözüm için her zaman hazır olacağız. Kadına yönelik şiddeti önlemek için 24 saat hizmet veren danışmanlık merkezlerimiz var. Bu konuda dayanışma ve destek istiyoruz” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.