81 İLDE İL SU KURULLARI İLK TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “İl Su Kurullarında su yönetimi ve altyapı sorunlarına dair kapsamlı değerlendirmeler yapıldı, etkili çözümler belirlendi.”

81 İLDE İL SU KURULLARI İLK TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde 81 ilde oluşturulan İl Su Kurullarının ilk toplantılarını gerçekleştirdiğini duyurdu. Yumaklı, toplantılarda illerin su yönetimi ve altyapı sorunlarının kapsamlı bir şekilde değerlendirildiğini, çözüm ve stratejiler üzerinde mutabık kalındığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile merkez, havza ve yerel düzeyde oluşturulan “Su Kurulları”nın su yönetiminde koordinasyonu sağlamak, verimli kullanımını artırmak ve su kaynaklarını sürdürülebilir şekilde yönetmek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Yumaklı, İl Su Kurullarının kritik bir role sahip olduğunu vurguladı.

SU YÖNETİMİNDE KOORDİNASYON VE STRATEJİ

Yumaklı, Ulusal Su Kurulunun su arzına yönelik kısa ve uzun vadeli planlar oluşturduğunu, İl Su Kurullarının ise yerel sorunları çözüme kavuşturmayı hedeflediğini belirtti. İl Su Kurulları, illerdeki su yönetim sorunlarını görüşerek çözüm önerileri geliştirirken, çözümü yerel düzeyde sağlanamayan meseleleri havza su kurullarına iletmeye karar verdi. Ayrıca, içme ve kullanma suyu güvenliği planları ve su verimliliği konusunda önemli adımlar atıldığı kaydedildi.

Advert

İLK TOPLANTILARDA SU SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

81 ilde gerçekleştirilen ilk toplantılarda, taşkın ve kuraklık gibi su yönetimi sorunları ele alındı. Bakan Yumaklı, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi adına alınan kararların önemine değinerek, su verimliliği seferberliği çerçevesinde bin 737 kişinin bu süreçte yer aldığını aktardı.

TOPLANTILARDA ALINAN KARARLAR

İlk İl Su Kurulu toplantılarında şu başlıca kararlar alındı: İklim değişikliğinin su kaynaklarına olumsuz etkilerinin azaltılması, Kuraklıkla mücadelede alınacak önlemler, Taşkın riskini önlemek için kontrol tesislerinin yapılması, Su yönetiminde ilgili kuruluşlar arasında etkin koordinasyonun sağlanması.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.