TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organize edilen TARSİM bilgilendirme toplantısı, TARSİM A.Ş. Genel Müdürü ve üst düzey yetkililerin katılımıyla Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.09.2024
A+
A-

Toplantının amacı, Tarım Sigortaları Kanunu çerçevesinde tarım sigortalarının tanıtımını yapmak ve yaygınlaştırarak üreticilerin doğal afetler ve diğer risklerden korunmasını sağlamaktı. İl ve ilçe müdürlüğü personeline, üretici birlikleri, köy muhtarları ve tarımsal üretim yapan çiftçilere yönelik bilgilendirme yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman’ın tarımsal potansiyelini vurgulayarak, “İlimiz bir milyon dekar tarımsal alanıyla Güneydoğu’nun önemli bir merkezidir. 2024 yılında 300 milyon TL destek ödemesi yapılmıştır,” dedi. Ayrıca, tarım alanında sağlanan desteklerin yanı sıra çiftçilerin doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalarını önemle belirtti.

TARSİM Genel Müdürü Bekir Engürülü ise yaptığı sunumda, devlet destekli tarım sigortalarının işleyişi, kapsamları ve poliçelendirme süreçleri hakkında bilgi verdi. Toplantı, çiftçi ve üreticilerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Advert

Toplantıya TARSİM A.Ş. Genel Müdürü, Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü, bölge müdürü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.