ÜNİVERSİTEDEN ENGELLİ BİREYLERE BİLGİSAYAR EĞİTİMİ

Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Engelli Dostu Üniversite” İş Birliği Protokolü kapsamında, Batman’daki Engelsiz Yaşam Merkezlerindeki bireylere yönelik eğitim faaliyetleri başlatıldı.

ÜNİVERSİTEDEN ENGELLİ BİREYLERE BİLGİSAYAR EĞİTİMİ
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

Batman Üniversitesi tarafından engellilere eğitim protokolü imzalandı. Bu protokol sayesinde, engelsiz bireyler resim, örgü, nakış, piyano gibi çeşitli alanlarda eğitim alırken, en önemlisi de bilgisayar eğitimi gibi teknolojik imkanlara erişim sağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde başlayan temel bilgisayar eğitimi, engelsiz bireylerin bilgisayar ve ekipmanlarını tanımaları, temel ofis programlarını kullanmaları, güvenli internet sörfü yapmaları ve sosyal medyayı kullanmaları gibi konularda bilgi sahibi olmalarını amaçlıyor. Bu eğitimler, engelsiz bireylerin hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de toplumla daha etkin bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı oluyor. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu iş birliğinin engelsiz bireylerin üniversiteden tam ve eşit hizmet almasını sağlamayı hedeflediğini belirtti. Demir, üniversitenin imkanlarını engelsiz bireylerin hizmetine sunarak, onların toplumda daha fazla yer almalarını ve yetkinliklerini geliştirmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.