‘’SU KAYNAKLARIMIZ BÜYÜK TEHDİT ALTINDA’’

Batman Çevre Platformu, Batman Çevre Gönülleri öncülüğünde Sason Kozluk kırsalındaki Helkis Dağı’nda TPAO tarafından yapılmak istenen petrol arama çalışmalarına karşı duyarlılık çağrısında bulundu. Batman Gülistan Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasını Batman Çevre Platformu dönem sözcüsü Hasan Argunağa yaptı.

‘’SU KAYNAKLARIMIZ BÜYÜK TEHDİT ALTINDA’’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Argunağa, Helkis Dağı’nın birçok köy için önemli bir su kaynağı olduğunu belirterek, TPAO’nun başlattığı petrol arama çalışmalarının su kaynaklarını tehdit ettiğini ifade etti. Daha önce Sason Umurlu Köyü’nde yapılan petrol sondajının su kaynaklarını kirlettiğini ve kaybolmasına neden olduğunu hatırlatan Argunağa, benzer bir riskin Helkis Dağı’nda da bulunduğunu vurguladı.

Çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin yapılmadığı, su kaynaklarıyla ilgili görüşlerin alınmadığı ve hidrolojik etütlerin gerçekleştirilmediği eleştirisinde bulunan Argunağa, TPAO’nun ve yetkili kurumların çevre köylüleri bilgilendirmediğini belirtti. Ayrıca, petrol arama çalışmalarının su kaynaklarını korumak için gerekli önlemleri alarak yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Batman Çevre Platformu, yetkilileri yasal düzenlemelere uymaya ve ÇED sürecini başlatmaya davet ederek, tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının su kaynaklarının korunması için duyarlı olmalarını çağrısında bulundu. Açıklamaya: Batman Çevre Gönülleri Bileşenleri – Batman Çevre Platformu Bileşenleri, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman Barosu, Batman Tabip Odası,  Batman TMMOB İl Temsilciliği, Batman-Siirt-Muş Eczacı Odası,  Batman Muhtarlar Derneği ve  Batman Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası katıldı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.