Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Atatürk Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasında ülkede artan baskı ve hukuksuzluklara tepki gösterdi.
Açıklamada, siyasetçilerden gazetecilere, belediye başkanlarından sanatçılara kadar geniş kesimleri hedef alan gözaltı ve tutuklamaların sistematik bir hale geldiği belirtildi.
“İmamoğlu’na Yapılan Müdahale Protesto Edildi”
Platform, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve gözaltına alınmasını hukuksuz bir girişim olarak değerlendirdi. Açıklamada, sabah saatlerinde yapılan baskınla gözaltına alınan İmamoğlu’nun ardından İstanbul’da OHAL koşullarına benzer uygulamaların devreye sokulduğu, yolların kapatıldığı ve sosyal medyaya erişim kısıtlamaları getirildiği ifade edildi.
“Demokrasi İçin Birlik Olmalıyız”
Son dönemde kayyum atamaları, gözaltılar ve tutuklamaların bilinçli bir politika olduğu vurgulanan açıklamada, emekçilerin, kadınların ve gazetecilerin baskı altına alınmaya çalışıldığı belirtildi. Platform yetkilileri, hukuksuzluk ve adaletsizliklere karşı dayanışma ve mücadelenin büyütülmesi gerektiğini dile getirerek, tüm demokratik kitle örgütlerini ortak bir direniş hattı oluşturmaya çağırdı.