BATMAN’IN ULAŞIM AĞI YENİLENİYOR: BÜYÜK PROJELER YOLDA

Batman kent trafiğine altın dokunuşlarla nefes aldıracak projeler tek tek hayata geçiriliyor. Batman’ın yoğun trafiğe sahip noktalarında yeni yollar açılıyor ve çevre düzenlemeleriyle araç yoğunluğuna kritik müdahaleler yapılıyor.

BATMAN’IN ULAŞIM AĞI YENİLENİYOR: BÜYÜK PROJELER YOLDA
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Yapılan çalışmalarla Batman kent girişleri baştan sona asfaltlanırken, dört ayrı noktada yeni yollar açılarak trafik akışının rahatlaması sağlandı.

Batman’ı dışarıdan ve içeriden çevreleyen iki kara yolu hattının tamamlanması çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Yapım çalışmalarına devam edilen projeler; uluslararası yol ağına bağlantı, Habur Sınır Kapısı, yoğun araç geçiş güzergahı, tamamlanan imar çalışmaları, gelecek nüfus projeksiyonu ve yeni sanayi alanlarının inşa edilmesi ile birlikte artacak olan ticaret kapasitesi öngörülerek planlandı. Kısa, orta ve uzun vadeli plan çerçevesinde Batman’ın güney ve kuzeyi tamamen birbirine bağlanmış olacak. Bununla birlikte yeni yapılacak bu yollarda; Batman-Siirt Karayolu OSB kavşağına, Beşiri Kavşağına, Hasankeyf Kavşağına ve Korik Kavşağına farklı seviyeli kavşak inşa edilecek olup güney ve kuzey aksı ile doğu ve batı aksı birbirine bağlanmış olacak.

İç çember olarak ifade edilen ve aynı zamanda raylı ulaşıma da hizmet verebilecek şekilde hazırlanan 25 km uzunluğundaki 40 metre genişliğindeki duble BSK yolu yapımına da 2024 yılı içerisinde başlandı. Projenin tamamlanması durumunda iç çeperde hem kara yolu ağı hem de raylı ulaşım ağı inşa edilmiş olacak ve şehir içi ulaşım rahatlığı ve güvenliği de artırılacak.

Advert

BATMAN – DİYARBAKIR YOLU (DİKTEPE)

Batman çayı mevcut köprüsüne 311 m uzunluğundaki ikinci köprü ile ikileme çalışmaları kapsamında yeni köprünün fore kazık ve temel imalatları tamamlanmış olup; köprü elavasyon çalışmaları ve 8 km uzunluğundaki bölünmüş yolun muhtelif kesimlerinde toprak işleri ve sanat yapıları çalışmaları devam ediyor.

HASANKEYF YOLU

İki yönlü olarak trafik hizmeti veren 9,6 km’lik Hasankeyf yolunda çalışmalar bitme aşamasına gelmiş olup, 2024 yılının Eylül ayı sonunda projenin tamamlanması hedefleniyor.

BATMAN ÇÖPLÜK KAVŞAĞI- BEŞİRİ YOLU

Batman çıkış kavşağı (çöplük kavşağı) ile OSB arasındaki 6,6 km’lik kesimde yol yapım çalışmalarına başlanmıştır. Trafik güvenliğinin arttırılması amacıyla mevcut yol fiziki olarak bordürle ayrılmıştır. Proje kapsamında yan yollar ve bisiklet yolları da inşa edilecek. Ayrıca, proje kapsamında OSB kavşağı üzerine farklı seviyeli kavşak (battı çıktı) inşa edilerek ışıksız geçiş sağlanacak ve trafik güvenliği artırılacak.

KUZEY ÇEVRE YOLU

Batman kuzey çevre yolunda iki alternatifli kılavuz plan Karayolları Genel Müdürlüğü onayına sunulmuştur. Yatırım programına alınmasının hemen akabinde yol açma çalışmalarına başlanacak.

40 METRELİK İMAR YOLU

İlimizin kuzey-güney-doğu-batı tüm bölgelerini kapsayan 4 bin 230 hektarlık ilave ve revizyon imar planları tamamlanmış olup, il merkezi ile çevre illeri birbirine bağlayan kara yolu ağını entegre ederek şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak 25 km uzunluğundaki 40 metre genişliğindeki duble BSK yolu yapımına da 2024 yılı içerisinde başlandı. Mevcut proje, raylı ulaşıma da hizmet verebilecek şekilde hazırlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.