Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Ramazan ayında ibadetlerin ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek, bu mübarek ayı en iyi şekilde değerlendirme ve toplumun ihtiyaç sahiplerine yardımcı olma çağrısında bulundu.
Durmuş, Ramazan’ın sadece oruç tutmakla sınırlı olmadığını, dilin, gözün ve davranışların da oruçlu olması gerektiğini vurguladı.
Ramazan’ın, Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu ay olması dolayısıyla, Kur’an okunarak derin bir şekilde tefekkür edilmesi gerektiğini belirten Müftü Durmuş, cemaatle namaz kılmanın sevabının 27 kat daha fazla olduğunu hatırlattı. Ayrıca, sahurun bereketinden yararlanmanın önemine değindi.
Müftü Durmuş, Ramazan ayında zekât, fitre ve diğer yardımların fakir ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının büyük bir sevap olduğunu ifade etti. Özellikle Gazze gibi bölgelerdeki mağdur halkı unutmamanın önemini vurgulayan Durmuş, “Gazze’yi gündemimizden düşürmemeliyiz” dedi.
Ramazan ayında yetimlere ve öksüzlere yardım etmenin de büyük bir manevi kazanç sağlayacağını belirten Durmuş, bu ayı gönül kazancı ile tamamlamayı diledi. Durmuş, ayrıca Ramazan’ın içerisinde yer alan Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğuna dikkat çekerek, bu geceyi ibadetle değerlendirmeye çağırdı.
“Bu Ramazanı, sanki son Ramazanımızmış gibi değerlendirelim” diyen Batman İl Müftüsü, Ramazan’ın her bir günü ve gecesinin Kadir Gecesi kadar kıymetli olduğunu belirtti. Müslümanların, oruç tutarken sadece yemek ve içmekten değil, dil, göz, kulak ve davranışlardan da haramlardan kaçınmaları gerektiğini ifade etti.
Müftü Durmuş, Ramazan ayında ibadetlerin yanı sıra toplumun ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi, özellikle Gazze halkına destek olmayı ve yetimlere, öksüzlere yardım etmeyi önererek, “Allah bu Ramazan ayı hürmetine ve yardımlarımızla, onların hayatlarını kolaylaştırmayı nasip etsin” dedi.
Kaynak: İLKHA