Hakemlik Mesleği Öğrencilere Tanıtılıyor

Batman İl Hakem Kurulu, gençleri hakemlik mesleğine teşvik etmek ve bu mesleği sevdirmek amacıyla okullarda eğitim çalışmalarına başladı.

Hakemlik Mesleği Öğrencilere Tanıtılıyor
Yayınlama: 28.02.2025
A+
A-

Eğitimler, İl Hakemi Kurulu Başkanı Seyfettin Yüksel ile Batman’ın deneyimli klasman hakemi ve eğitmeni Mehmet Terece tarafından veriliyor. Eğitimlere öğrencilerin ilgisi yoğun olurken, seminerlerin amacının hakemlik mesleğini gençlere tanıtmak ve onları geleceğin hakemleri olmaya yönlendirmek olduğu vurgulandı. Başkan Yüksel, seminerlerde yaptığı konuşmada, “Hakemlik, geleceğin mesleklerinden biri. Gençlerin bu mesleğe olan ilgisini artırmak için çalışmalara başladık. Okullarımızdan gelen talepleri geri çevirmiyor, eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Çünkü eğitim, bizim için her şeyden önce gelir,” dedi.

Mehmet Terece ise öğrencilere futbolun temel kurallarını, hakemlerin saha içindeki ve dışındaki görevlerini, liglerin işleyişini ve hakemliğin diğer yönlerini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Terece, hakemlerin maçlarda nasıl pozisyonları değerlendirdiğini, gol, faul, taç ve korner gibi kararları nasıl verdiğini öğrencilere örneklerle aktardı. Ayrıca, maç sonrasında kazanan ve kaybeden takımları açıklamanın yanı sıra, hakemlerin oyuncuların davranışlarını nasıl izlediğine dair bilgiler verdi.

Eğitim sonunda, öğrenciler Mehmet Terece’ye birçok soru yöneltti. Terece, hakemlik kariyerinde çıktığı kritik maçlardan bazı anılarını da paylaşıp, öğrencilere ilham verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.