CANPOLAT: TÜTÜN KULLANIMI ÖLÜMCÜL ZARARLAR VERİYOR

Batman Sağlık İl Müdürü Uzman Doktor Semih Canpolat, ölümcül hastalıklara neden olan sigara kullanımının zararlarını anlattı.

CANPOLAT: TÜTÜN KULLANIMI ÖLÜMCÜL ZARARLAR VERİYOR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.08.2024
A+
A-

Hamilelik döneminde tütün ürünü kullanmanın, bebekler için ömür boyu sürecek çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını ifade eden Canpolat, tütün ürünleri pasif etkilenim yoluyla kullanmayanlar için de ölümcül zararlar verdiğini söyledi.

Elektronik sigara, nargile, ısıtılmış tütün ürünleri gibi tütün ürünlerinin her türlüsünün zararlı, içeriğindeki kanserojen maddeler sebebiyle ciddi sağlık sorunlarına sebep olduğunu vurgulayan Canpolat, şöyle devam etti: “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri; Kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlenebilir hastalık ve erken ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Akciğer kanserinin yanı sıra KOAH, astım, pnömoni gibi tütün ürünü kullanımı ile doğrudan ilişkili olan solunum sistemi hastalıkları, ülkemizde de ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.