SON DAKİKA
hava
Google News

Mukabele sünnetine yoğun ilgi

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve Hazreti Peygamberin ashabıyla yaptığı mukabele sünneti, bu yıl da büyük bir ilgi ve yoğun bir teveccüh ile başladı.

Son Güncelleme :

2018-05-17 17:09:53

Mukabele sünnetine yoğun ilgi

Kur’an-ı Kerim ayı olarak bilinen Ramazan’da, Batman’daki neredeyse bütün camilerde en az bir vakit okunan mukabeleye halk, yoğun ilgi gösterdi. Camilerde genellikle öğle namazı sonrası yapılan mukabelelere, küçük büyük herkesin yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Camilerde imamlar ve hafızlar Kur’an-ı Kerim’i sesli olarak okurken, mukabeleye katılan cemaat ise okunan yeri takip ediyor. Yaklaşık 45 dakika süren cüzün okunmasıyla o günkü mukabele sona ererken, halk, Kur’an mukabelesinin ardından kişisel ibadetlerini yerine getirmeye devam ediyor. Yapılan mukabelenin ardından İLKHA mikrofonlarına konuşan Batmanlılar, toplu şekilde Kur’an okumanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.