SON DAKİKA
hava
Google News

BATÜ’de konferans düzenlendi

Batman Üniversitesi ve Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla "Misakı Milli Yeniden Türkiye'yi Davet Ediyor" konulu konferans düzenlendi.

Son Güncelleme :

2018-03-20 18:01:55

BATÜ’de konferans düzenlendi

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş, "103 yıl sonra yine 18 Mart günü ordumuz Afrin'e Çanakkale ruhuyla girdi. Buna en fazla kim sevindi. Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz sevindi çünkü İslam’ın son ordusu gelmişti. Afrin'de 103 yıl sonra Çanakkale ruhunun tekrar canlandığını gördüler" dedi.

Selamlama konuşması yapan TÜRKAB Genel Başkanı Arslan ise tarihin yazdığı en şerefli kahramanlar olan Çanakkale şehitlerini anmak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi: "Amacımız bu vatanın ne kadar zor şartlar altında vatan toprağı olarak elde edildiğini anlatmaktır. Vatan dediğimiz bu topraklar haritayla çizilmiş bir toprak parçası değildir. Vatan eğer bedeli kanla, canla ödenmişse o toprak vatan olur. Çanakkale'yi Çanaklale yapan gelenlerin karşısında duran asil ruhtur."

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkanlığı ile Batman Üniversitesi işbirliğiyle Merkez Kampüs Konferans salonunda düzenlenen konferansa, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejik Daire Başkanı Muhammet Hakan Tanrıöver, TÜRKAB Türkiye Kardeşler Birliği Genel Başkanı Sait Ali Arslan, STK temsilcileri, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Konferansın sonunda TÜRKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Muhammet Hakan Tanrıöver’e konferansın anısına plaket takdim etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.