SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN DAYANIŞMA GRUBU: HALKIMIZIN HİZMETİNE TALİBİZ

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerinde aday olan Batman Dayanışma Grubu, basınla bir araya gelerek, projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Son Güncelleme :

2018-03-15 17:18:18

BATMAN DAYANIŞMA GRUBU: HALKIMIZIN HİZMETİNE TALİBİZ

Dayanışma Grubu Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı M. Emin Doğru, 1 Nisan’da yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Dayanışma Grubu olarak halka hizmet etmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, bazı projelerini basınla paylaştı. 

Doğru açıklamasında, 7 Ekim 2017 tarihinde yapılması gereken BATSO seçimlerinin kanun hükmündeki bir  kararname ile nisan ayına ertelendiğini hatırlatarak, “Bizler de 1 Nisan 2018 günü yapılacak olan Batman Sanayi ve Ticaret Odası seçimlerinde Dayanışma Grubu olarak halkımızın hizmetine talibiz.” dedi.

Toplumların sosyal yaşantılarında sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Doğru, “Bu sebeple birçok alanda sorunların çözümüne yardımcı olmak ve o alandaki insanların önünü açmak için değişik STK’lar kurulmuş. Aynı şekilde ekonomik alanda kurulan kurumlar mevcuttur. Bunların içerisinde sanayi ve ticaret odalarının etkisi hepimizin malumudur.” diye konuştu.

Doğru, Yıllardır BATSO’nun kuruluş amaç ve felsefesi dâhilinde istenilen şekilde yönetilmediğini, odanın hak ettiği yerde olmadığı kanaatine vardıkları için Dayanışma Grubu adıyla yola çıkıp yönetime talip olduklarına işaret etti.

Doğru, “Birçok kurum ve kuruluş gibi odaların da hizmet verip, üretici ve işverenlerin sorunlarına çözüm bulması gerekirken bugüne kadar maalesef kimileri için basamak olup bir yerlere gelme aracı olmuştur. Bu makamlar birer emanettir. İşverenlerin oyları ve aidatlarıyla bu koltuklara gelenlerin birinci öncelikleri emanetin bilincinde olup ona göre hareket etmeleri ve hakkını vermeleridir.” ifadelerini kullandı.

Projeleri hakkında açıklama yapan Doğru, “Dayanışma Grubu olarak ekonomik anlamda şehrimizi rahatlatacak projelerimiz olacaktır. Bu projelerimizi ayrıca geniş bir şekilde önümüzdeki günlerde siz değerli basınımızla paylaşacağız.” dedi.

Dayanışma Grubu’nun bazı projeleri

Doğru, Dayanışma Grubu olarak bazı projelerini şu şekilde açıkladı:

“Dayanışma Gurubu olarak BATSO seçimlerini kazandığımızda;

-Öncelikli olarak yönetim ile sanayici ve ticaret ehli arasındaki kapalı kalmış iletişim kanallarını açacağız. Seçimden seçime soran değil, sürekli diyalog içinde fikir alışverişinde bulunan bir yönetim olacağız.

-Yine aynı şekilde sorun ve sıkıntıları yerinde tespit edip çözüme kavuşturma adına sektör temsilcilerinden oluşacak bir danışma meclisini hayata geçireceğiz. Her meslek grubundan temsilcilerin bulunduğu bu meclis üyeleriyle, ayda bir toplanıp sorun ve çözümleri konuşacağız. 

-İhracat ve ithalat yapan firmalarımıza danışmanlık hizmetini verecek bir birim oluşturacağız. Evrak ve belgelerin hazırlanmasında yardımcı olacak olan bu birimin masrafı oda tarafından karşılanacak. 

-Teşvik ve destekler konusunda düzenli bilgilendirmenin yanında gerekli hizmet ve seminerleri verecek ortamı oluşturacağız.

-Temsilde adaletin olmadığı ve yönetimde olanların bir sonraki seçimde rahat seçilebilme adına kendilerine göre dizayn ettikleri meslek gruplarının hem sayısını hem de mevcut durumlarını değiştireceğiz.

-Bizim dönemimizde sanayi ve ticaret odası sadece resmi bir evrakın alınıp aidatların ödendiği yerler olmayacak. Sorunların konuşulup çözüme kavuşturulduğu bir buluşma mekânı olacak.

-Her şeyden önemlisi üyelerimizin odayı kendisine hizmet veren bir yer olarak görmesini sağlayacağız.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Doğru, oda seçimlerinin ertelenme durumu ile ilgili söylentiler olduğunu ancak ertelemeyi doğru bulmadıklarını ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bir başka soruya cevap veren Doğru, BATSO seçimlerinde 7 grubun yeterli olmadığını ve bunun temsilde adalete uygun olmadığını belirterek, seçimleri kazandıklarında meslek gruplarının sayısını artıracaklarını ve bunu düzelteceklerini kaydetti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.