SON DAKİKA
hava
Google News

“GENÇLİK SPOR BAKANLIĞININ ALIMLARI ŞAİBELİ”

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde 4 bin 346, Batman’da ise 52 güvenlik ve temizlik görevlisi alımlarının şaibelerle dolu olduğunu söyledi.

Son Güncelleme :

2021-09-22 13:31:33

“GENÇLİK SPOR BAKANLIĞININ ALIMLARI ŞAİBELİ”

15 Eylül 2021 tarihinde Ankara’da başvuruda bulunan yüzbinlerce adayın haberi olmadan sözde noter huzurunda çekilen kuraların gerçeği yansıtmadığını ve siyasi kanatların önceden liste verdiğini ileri sürdü. 

“MAZLUMLARIN BEDDUASINDA BOĞULACAKSINIZ”

Gençlik ve Spor Bakanlığında işçi alımlarında şaibeli olarak parmakları olanların, işe fesat karıştıranların ve hakkıyla kura çekimini engelleyenlerin yüzbinlerce mazlumun bedduasında ve ahında boğulacaklarını söyledi. İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin 81 ilinde siyasi ve bürokrasi yetkililerinin önceden kendi illeri için liste oluşturdukları duyumlarını aldık. 15 Eylül’de sözde noter huzurunda çekilen kuralar, kamuoyuna aynı gün açıklanması gerekirken, 3 gün sonra açıklanıyor. Çünkü listelere torpilli isimler eklendi. Eğer isimleri gibi Adalet Partisi olmuş olsalardı, her il kendi yerinde noter ve halkın huzurunda kuralarını çekerlerdi. İhtiyaç duyulan rakamlarının 4 katı asil isim çekilmesinin hiçbir anlamı yoktur. Kaç kişiye ihtiyaç duyuluyorsa, o kadar asil ve bir o kadarda yedek isim çekilir. Asillerde sıkıntı olursa birinci yedekten çağrılır. Örneğin Batman’a 7 temizlik personeli alınacak. Ancak asil listede 28 kişi var. Bunların içinde yapılacak sözde mülakat sonucunda torpili isimler işe alınacak. Yazıktır günahtır. Bunun vebalı ağır olur. Alımlarda en ufak parmağı olanları Allah’a havale ediyoruz. Sadece Batman’da 52 kişilik temizlik ve güvenlik kadrosuna 15 bine yakın isim başvuruda bulundu. Bunların içinde Yüksek Lisans, lisans ve ön lisans mezunları da vardı. Okumuş ve tahsilli insanların onuru ve şerefiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu alımların iptal edilmesini ve yeniden illerde yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.