SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

“VATANDAŞLARI RAHATSIZ ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR”

Batman Belediyesi tarafından “Ramazan Şenlikleri" adı altında ‘Gezici konser aracı’ etkinliği düzenlenmesi tepkilere neden oluyor.

Son Güncelleme :

2021-04-19 21:02:35

“VATANDAŞLARI RAHATSIZ ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR”

Kentte “Ramazan Şenlikleri" adı altında belediyenin düzenlediği ve Ramazan’ın manevi havasına uymayan ‘Gezici konser aracı’ etkinliğine tepki gösteren halk, belediyeye çağrıda bulundu.

Müzisyenlerin içinde bulunduğu ‘Gezici konser aracı’ ile şehrin farklı noktalarında akşam geç saatlerde yüksek sesle konser verilmesinin hastaları başta olmak üzere kendilerini rahatsız ettiğini belirten halk, etkinliklerin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Ramazan ayının zikirle ve ibadetle geçirilmesi gereken bir ay olduğunu söyleyen halk, “Ramazan Şenlikleri” adı altında düzenlenen etkinliğin Ramazan’ın manevi ruhu ve atmosferiyle uyuşmadığını ifade etti.

“HASTALAR BU TÜR ORGANİZASYONLARDAN RAHATSIZ”

Bu tür etkinlikleri doğru bulmadıklarını belirten Batman Basın Derneği Başkanı Gazeteci Cebrail Uyanık, “On bir ayın sultanı Ramazan ayında Batman Belediyesi Kültür Müdürlüğünün gece geç saatlerde otobüs üstünde yüksek sesli konser verilmesi vatandaşlardan tarafından doğru bulunmuyor. Covid-19 alarmı verilen bugünlerde evlerinde hasta yatan vatandaşlarımız bu yüksek sesten, bu tür organizasyonlardan rahatsız.” dedi.

 “VATANDAŞLARI RAHATSIZ ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR”

Ramazan ayının ibadet ayı olduğuna vurgu yapan Uyanık, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız evlerinde ibadetlerini yapar, Kur’an-ı Kerimlerini okur, tefekkür eder, nefsini yener. Diğer bir taraftan sesli müzikler çalarak vatandaşları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bir an önce bu tür organizasyonların durdurulması ve sona erdirilmesi gerekiyor. Tabi ki yerel sanatçılarımıza karşı değiliz ve desteklenmeli. Ama vatandaşlar olarak bu tür etkinliklerin de gözden geçirilmesini istiyoruz.”

 “RAMAZAN’DA BİZE EZAN, KUR’AN SESİ LAZIM. MÜZİK SESLERİ DEĞİL”

Yüksek sesle konser verilmesinin Ramazan’ın ruhuna aykırı olduğunu söyleyen Mehmet Can, “Bu tür etkinlikler Ramazan ayında olmaması gerekir. Ramazan ayı ibadet ayıdır. Onun için bu tür etkinlikleri tasvip etmiyoruz. Hoş bir şey değil. Ramazan’da bize ezan, Kur’an sesi lazım. Öyle müzik sesleri değil. Kur’an sesiyle melekleri çağıralım. Hele hele bu kötü günlerde Allah’a daha yakın olmamız gerekir. Belediyeden müzik etkinliğinin sonlandırılmasını istiyorum.” diye konuştu.

 “RAMAZAN’A YAKIŞMAYAN YÜKSEK SESLİ MÜZİKLERİN OLMASI TUHAF GELİYOR”

“Ramazan denince aklımıza şenlik, eğlence gelmiyor. Daha çok ibadet geliyor.” diyen bir diğer vatandaş Mehmet Şirin Işık, “Bu tür etkinlikler Ramazan’ın ruhuna aykırı olan bir şeydir. Şenlik çok ters, abes geliyor. İlla bir şey yapılacaksa da Ramazan’ın ruhuna aykırı olmayacak müzikler çalınabilir. Ama yapılması taraftarı değiliz. Milletin dinlendiği saatte, örf ve adetlerimize uymayan, Ramazan’a yakışmayan yüksek sesli müziklerin olması tuhaf geliyor.” ifadelerini kullandı.

“BİZ BUNU DOĞRU GÖRMÜYORUZ, SONLANMASINI İSTİYORUZ”

Etkinliğin bir an önce sonlandırılması gerektiğini kaydeden Hüseyin Şen ise şunları söyledi:

“Ramazan ayı daha çok ibadet ve Kur’an ayıdır. Onun için daha çok Kur’an ve ibadete yönelmemiz lazım. Belediye ‘Ramazan şenlikleri’ adı altında yüksek sesle müzik konseri yapıyor. Biz bunu doğru görmüyoruz. Ramazan’a yakışır daha güzel etkinlikler yapabilirler. Ancak yüksek sesle müzik çalınmasını doğru bulmuyoruz. Bunun sonlanmasını istiyoruz.”(İLKHA)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.