SON DAKİKA
hava
Google News

Baharın müjdecisi "Nevroz Çiçeği" açtı

Soğuk havaların ardından yurt genelinde hava sıcaklıklarının artmasıyla baharı müjdeleyen ve bereketin simgesi olarak da görülen "Nevroz Çiçeği", Mardin'in Midyat ilçesinin kırsal kesimlerinde açtı.

Son Güncelleme :

2021-02-28 15:17:15

Baharın müjdecisi

Baharı müjdeleyen çiçek olarak bilinen ve halk dilinde "Bırğızzeyl, pirpizêk” gibi isimlerle de anılan Nevroz Çiçeği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle bu yıl badem ağaçları gibi şubat ayının ortalarında erken açtı. Bereketin simgesi olarak da anılan Nevroz Çiçeği, Dünya’nın birçok yerinde çeşitli şekillerde çıkıyor ve farklı isimlerle anılıyor. Yaklaşık 80 cinsi bilinen ve Süsengiller familyasından olan Nevroz Çiçeği, Dünya çapında yaklaşık bin 500 türe sahiptir. Çiğ olarak da yenilebilen Nevroz Çiçeği, görüntüsüyle de insanları cezp ediyor. Çeşitli ve rengârenk desenleriyle de Nevroz Çiçeği ve badem ağaçları kartpostallık görüntüler oluşturdu. Bahar mevsimine girerken açan Nevroz Çiçeği, aynı zamanda üzüm bağlarının budanmasının vaktinin de geldiğine işaret ediyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.