SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

EN AZ VAKA SIRALAMASINDA 4. SIRADAYIZ

Kademeli normalleşme sürecine geçileceği Mart ayında, Batman illere göre haftalık vaka sayısı tablosunda haftalık 77, günlük 11 vaka ile en az vakanın olduğu iller sıralamasında 4. oldu.

Son Güncelleme :

2021-02-18 19:56:59

EN AZ VAKA SIRALAMASINDA 4. SIRADAYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayı itibarıyla kademeli normalleşmeye geçileceğini ve illerin düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak 4 sınıfa ayrılacağını açıkladı. Kabine toplantısı sonrası açıklamalara bulunan Erdoğan, "İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre 'düşük', 'orta', 'yüksek' ve 'çok yüksek riskli' olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası gözler pazartesi günü ilk kez açıklanan il il ortalama vaka sayıları artış oranlarına çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı tabloya göre Karadeniz'deki iller haftalık ortalama vaka sayılarıyla zirvede yer alırken; Doğu ve Güneydoğu'daki iller ise son sıralarda bulunuyor. Listede 620 bin nüfuslu Batman haftalık vaka 77, günlük vaka 11 olarak 4'üncü sırada yer aldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.