SON DAKİKA
hava
Google News

''HER VATANDAŞA ADALET LAZIM''

Batman’da basın mensuplarıyla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Ekmen, hükümetin politikalarını eleştirerek, “Özgürlük, adalet ve ekmeğin olmadığı bir yerde insan yaşayamaz. Her bir vatandaşımıza adalet lazımdır” vurgusu yaptı.

Son Güncelleme :

2021-02-15 18:26:22

''HER VATANDAŞA ADALET LAZIM''

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Ekmen, İl Başkanı Av. Melik Müjdeci ve Merkez ilçe Başkanı Şehmus Yılmaz’ın katılımı ile yerel basın mensuplarıyla toplantı düzenlendi.

-KRİZİ DEVA İKTİDARI ÇÖZER-

Toplantıda söz alan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Çok büyük ekonomik kriz yaşıyoruz. Bunu kimse dile getirmiyor. Biz getireceğiz, iktidar olursak, başaracağımıza inanıyoruz, inanmak başarmanın yarısıdır diğer yarısı da açacak kapılara ulaşmak. Bunun için emek ve çaba sarf ediyoruz”’ dedi.

-ÇÖZÜM ÜRETME YETENEĞİ BİTMİŞ-

Türkiye, son 5 yılda artan bir şekilde ekonomik, özgürlük ve adalet krizi içinden geçtiğini belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Ekmen ise, “Özgürlük, adalet ve ekmeğin olmadığı bir yerde insan yaşayamaz. Yaşarsa da nefes alamaz. Bugün insanlarımızın büyük oranı işsizdir.

Ekonominin böyle olmasının sebebi ne? Ne zaman ki devlet otoriterleşir, darbeler veya darbe benzeri süreçler yaşanır, ekonomide daralır. Ekonominin düzelmesinin yolu iyi bir adalet sisteminden geçer.

Her bir vatandaşımıza adalet lazımdır” ifadesini kullandı.

-TÜM SEÇMENE KAPIMIZ AÇIK-

Tüm partiler ile diyaloga hazır olduklarını ifade eden Ekmen, “Amacımız müreffeh yarınları inşa etmek üzere var gücümüzle doğrudan, haktan yana olmaktır. Tüm seçmene, siyasi partilere kapımız açık. Yeter ki bu ülkenin yarınlarına bir ışık sağlayalım; israfı, talanı ortadan kaldıralım” dedi.

-YENİ ANAYASA GÜNDEM DEĞİŞTİRMEDİR-

Yeni anayasa tartışmaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ekmen, “Mevcut anayasaya uymayan bir iktidar, yeni anayasa yapmak için neden uğraşıyor? Yine uymayacakları bir anayasayı yapmak için neden bu ülkenin enerjisini harcıyorlar. Biz DEVA Partisi olarak, parlamenter sisteme dönüş, güçler ayrılığı, temel hak ve özgürlükler gibi konularda yeni bir anayasal düzenleme için çalışıyoruz. Hazırladığımız düzenlemeleri birçok siyasi parti ile paylaştık” dedi. (Elif GÜLTEKİN)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.