SON DAKİKA
hava
Google News

“Bel ağrısında geç kalmayın”

Özel Dünya Hastanesi'nde görevli Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Osman Gün, bel ağrısı ve tedavi yöntemleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Son Güncelleme :

2020-12-17 16:20:12

“Bel ağrısında geç kalmayın”

Toplumun %80’inde yaşamlarının herhangi bir döneminde bel ağrısı geliştiğini belirten Gün şunları anlattı. " Çoğu zaman ağrı zamanla azalır ancak altı haftadan uzun süren, istirahatle geçmeyen, bacaklarda kuvvet kaybı, duyu kaybı, idrar kaçırma, nedeni belli olmayan kilo kaybı gibi bulguların eşlik etmesi halinde hastaların Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanına başvurması gerekir. Halk arasında bel ağrısı olunca akla ilk gelen bel fıtığıdır. Fakat bel fıtığı bel ağrılarının sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Hastadan alınan tıbbi öykü ayrıntılı fizik muayene ve gereklilik halinde Röntgen veya Mr (emar) görüntüleme ağrı nedenini saptamakta yol göstericidir. Tanı konulduktan sonra ilaç, fizik tedavi uygulamaları( yüzeyel ısıtıcılar, derin ısıtıcılar, analjezik akımlar, traksiyon yöntemleri) egzersiz, manuel terapi, tetik nokta enjeksiyonu gibi tedavi seçenekleri hastaya ve tanısına uygun olarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı tarafından planlanır, gereklilik halinde bel ağrılı hastaların küçük bir bölümü cerrahi tedavi için yönlendirilmektedir. Fizik Tedavi uygulamalarının ağrı kesici, kas gevşetici, doku yenileyici ve tamir sürecini hızlandırıcı etkilerinden faydalanır ve sonrasında egzersiz tedavisi ile kaslar güçlendirilip uzun dönem iyilik hali sağlanır."

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.