SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İŞYERİ KİRALARINDA KDV VE STOPAJ İNDİRİMİ

Resmi Gazetede yayımlanan 2812 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kira ödemelerinde Katma Değer Verisi ve Stopaj oranları değişti.

Son Güncelleme :

2020-08-04 16:04:50

İŞYERİ KİRALARINDA KDV VE STOPAJ İNDİRİMİ

Yeni düzenlemeye göre 31.12.2020 tarihine kadar işyeri kiralama hizmetinde yüzde 18 olan KDV yüzde 8’e, yüzde 20 oranında uygulanan gelir vergisi stopaj oranı ise yüzde 10’a düşürüldü. Kiracılar açısından uygulanan bu indirimin esnaf ve tacirler için can suyu olacağını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Stopaj, iş yeri olarak kullanılan gayrimenkullerin brüt kira bedelleri üzerinden alınan bir vergi türüdür. Kiracı tarafından ödenen stopaj aslında mal sahibi adına vergi dairesine ödenmekte. Bu ödemelerde yapılan indirim ile normalleşme sürecine önemli bir katkı sunulmuş olacak” dedi.

KİRA KONTRATLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Kontratlarda yer alan maddelere bakılması gerektiğini belirten ÖZELMACIKLI “Örneğin kira bedeli KDV dahil aylık 10 bin TL yazıldı ise, bu durum kiracı için bir avantaj oluşturmayacaktır. Ayrıca kira kontratları yazılırken kira bedelinin net mi brüt mü olduğunun açıkça yazılmış olması gerekir. Yazılmaması durumunda bu kira bedeli brüt kira olarak kabul edilmektedir” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.