SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Kopyacı yakalandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumunun sona ermesinin ardından, kitapçığın bazı sayfalarının görüntülerini sosyal medyada paylaşan bir kişi Batman’da gözaltına alındığı bildirildi.

Son Güncelleme :

2020-06-28 16:17:54

Kopyacı yakalandı

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, ilde birinci oturum TYT sınavına giren B.Y. isimli adayın, sınav sorularının fotoğrafını çekmek suretiyle kopya girişiminde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. Şahısın gözaltına alındığı, sınav sırasında kullandığı cep telefonuna el konularak incelemeye alındığı belirtilen açıklamada, “Şahsın sorgusu, yapılan tespitler ve dijital materyalin ön tetkikinde, kopya teşebbüsünün bireysel bir teşebbüs olduğu, fiilin sınavın sıhhatini etkileyecek bir vasfının bulunmadığı değerlendirilmektedir. İhmali olduğu düşünülen görevliler hakkında soruşturma açılmıştır. Gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir” denildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.