SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

'Stratejik Araştırmalar Merkezi' kuruldu

Uluslararası Hukuk Direktörü Dr. Sadullah Özel, "İldeki ekonomik, sosyal, kültürel, fiziksel altyapı ile güvenlik sorununun tespiti ve çözümüne ilişkin araştırma ve projelerin hazırlanması, kalkınma projeksiyonların çizilmesi öncelikli amaçtır" dedi.

Son Güncelleme :

2020-06-03 14:21:29

'Stratejik Araştırmalar Merkezi' kuruldu

Bilimsel araştırma ve projelerle yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla üniversitedeki akademisyenler tarafından kurulan Stratejik Araştırmalar Merkezi (Batman Sam) ile iş bölümü ve dayanışmaya odaklı bilimsel düşüncenin, yaşamın doğasındaki verimliliği sosyal alana taşıma hedefleniyor. Merkezin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Batman Sam Başkanı ve Uluslararası Hukuk Direktörü Dr. Sadullah Özel, “Sürdürülebilir kalkınma idealinin, ekonomik krizler, savaşlar, çevre sorunları, pandemi ve göç dalgaları gibi küresel engellerle karşılaşması doğrudan yerel etkiler ve sonuçlar göstermektedir. Batman ili de bu etkileşim ağının içerisinde yer almaktadır. Söz konusu sorunların bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde çözümüne katkı sunacak yerel araştırmaların gerekliliği büyük önem ihtiva etmektedir. Batman ilindeki ekonomik, sosyal, kültürel, fiziksel altyapı ile güvenlik sorunlarının tespitine ve çözümüne ilişkin bilimsel araştırma ve projelerin hazırlanması, fizibilite raporlarının oluşturulması, kalkınma projeksiyonların çizilmesi öncelikli amaç olarak belirlenmiş bulunmaktadır. Batman Sam, şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel dokusuna uyumlu bir gelişme sürecine girmesi için kamusal ve özel kurumlara gerekli bilimsel ve teknik verilerin hazırlanması için gerekli altyapısını hazırlamış durumdadır.” dedi. Batman Sam’ın görev dağılımı şöyle; Başkan ve Uluslararası Hukuk Direktörü Dr. Sadullah Özel, Ekonomi Politikalar Direktörü Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın, Bölgesel Kalkınma Direktörü Dr. Mücahit Çayın, Uluslararası Güvenlik Direktörü Dr. Murat Cihangir.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.