SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KADINLARA EĞİTİM VERİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından" Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Son Güncelleme :

2020-01-23 13:42:47

KADINLARA EĞİTİM VERİLDİ

Üç Bakanlık arasında imzalanan Protokol ile kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, görünürlüklerinin arttırılması ve yaygınlaştırılması ile kadınların kooperatifler yoluyla ekonomik sosyal hayata etkin katılımı konularında işbirliği yapılması hedeflendi. Bu kapsamda Batman 19 Mayıs ve Yeşiltepe mahallelerinde bulunan Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinde (ÇATOM) kadınlara eğitim verildi.

Düzenlenen eğitimlere; Tarım İl Müdürlüğü ve Batman Ticaret İl Müdürlüğünde görevli konu uzmanları Gurbet Ar Gök ve Aydın Erkan, Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Azat Koyuncu ve kadın kursiyerler katıldı. Konu uzmanları Gurbet Ar Gök ve Aydın Erkan tarafından kadınlara, kooperatif nedir? ,Kooperatiflerin amacı nedir? , Kooperatifler kanunu'na göre kuruluşu yapılan tarımsal kooperatifler hangileridir? , Tarımsal kalkınma kooperatiflerinin amacı nedir? , Kooperatif kuruluş işlemleri nelerdir? , Kooperatif ortaklığına girme şartları nelerdir? ve Kooperatifin katkıları nelerdir? gibi konular anlatıldı.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.