SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN TANITIM GÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tarihi ve kültürel değerleriyle birçok medeniyete tanıklık eden ve Batman’ın sahip olduğu tüm değerleriyle Türkiye’nin mozaiği olan İstanbul’da Valilik öncülüğünde ilk defa “Batman Tanıtım Günleri” İstanbul Yenikapı’da düzenlendi.

Son Güncelleme :

2019-12-08 14:35:45

BATMAN TANITIM GÜNLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Batman Tanıtım Günleri açılış törenine; Vali Hulusi Şahin, Eşi Ebru Şahin, AK Parti  Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Sarısoy, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, ilçe ve belde belediye başkanları, Batman Kamu kurum yöneticileri, özel sektör temsilcileri, Batman Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve yönetim kurulu üyeleri,  Batman Ticaret Borsası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Gebze Ticaret Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri,  Batmanlı işadamları, Batman Dernekler Federasyonun yöneticileri, ulusal ve yerel basın mensupları, İstanbul’da yaşayan Batmanlılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Protokol konuşmalarından önce Batman Harfane Ekibi ve Batmanlı Sanatçı Cengiz İmren tarafından seslendirilen şarkıların ardında Batman Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibi tarafından sunulan folklor gösterisi beğeni ile izlendi.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı, Esenler Belediye Başkanı, Zeytinburnu Belediye Başkanı birer selamlama konuşma yaparak Batman Tanıtım Günlerinin hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundular.  Akabinde konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman’ın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle kadim bir şehir olduğunu belirterek, Sayın Cumhurbaşkanımızın şehirlerin tanıtımı için başlattığı bu projeye Batman’ın dahil olmasından dolayı memnun olduklarını, Batman için ilk olan tanıtım günlerini bundan sonra daha kapsamlı yapılması için çabalayacaklarını ifade etti. 

“YENİKAPI RUHUNA BİR NEFES İLAVE ETMEYE GELDİK”

Batman Valisi Hulusi Şahin ise yaptığı konuşmada, Batman’ın sıcaklığını, bereketini ve Batman’ın sıcak insanlarını İstanbul’a getirdiklerini belirterek, “Çok önemli bir tarihin yazıldığı Yenikapı Meydan’ında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu meydan Yenikapı Ruhunu hayata geçiren meydan,  Yenikapı ruhu milletimizi kefenlemeye çalışanlara en büyük cevabı verdiğimiz ve adeta Anka Kuşu misali küllerimizden doğduğumuz Yenikapı ruhunun olduğu bir meydan. Biz de Batman’dan bu ruha bir nefes ilave etmek için geldik. İlkini yapıyoruz ama sonuncusu da olmayacak, bizler Batman’da Türkiye’ye katkı sağlayarak çalışan, üreten bir şehiriz. Batmanlılar olarak şehrimiz ülkemize yük değil yük alan bir şehirdir. Batman’da, çok zengin yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz ve dünya insanlık ailesinin bir mirası olan Hasankeyf’imiz var.  Hasankeyf, birilerinin anlattığı gibi batmıyor, Hasankeyf yeni bir biçimle tekrar yeni bir hayata başlıyor. Bizler Batman’ın bu güzelliklerini İstanbullularla biraraya getirmek için buraya geldik.  İstanbulluların buradaki hemşerilerimizin ve İstanbul’da yaşayan tüm bölge İnsanın sıcak ilgisiyle karşılaştık. Bizleri kucakladılar kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Amacımız; birliğimizin, beraberliğimizin daim olması için bir katkı sunmaktır. Batman’ı ziyaret etmek isteyenler, son derece modern ve hareketli bir şehirle karşılaşacaklar. Batman sizleri bekliyor” diye konuşu.

Yapılan konuşmalarının ardından Vali ve Milletvekili davetlilerle birlikte stantları tek tek ziyaret ederek, bir birinden lezzetli Batman ürünlerinin tadına baktı.

 20 KİLOLUK İÇLİ KÖFTE, 115 METRELİK CEVİZLİ SUCUK…

Batman ile özdeşleşen içli köfte ve cevizli sucukta dünya rekoru kırıldı. İlçelerin, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının tanıtım stantlarında, tandır ekmeği, Hasankeyf ilçesindeki tarihi ve kültürel yapıların maketleri, tiftik keçisi yününden el örme seccadeler, Beşiri ilçesinin el örme patikleri, Sason ilçesinin organik balı, çileği, cevizi ve cevizli sucuğu, Kozluk ilçesinin cevizi, kaya tuzu, manda yoğurdu, kara üzüm pekmezi, Gercüş ilçesinin Mezrone üzüm pekmezi, kuru üzümü, cevizli sucuk ile peynir çeşitleri, Gurbetçi Petrolspor taraftar grubu, ÇATOM ve Aile Destek Merkezlerinin faaliyetleri, TPAO’nun petrol tarihi ve tanıtımı, yöresel bez bebekler ve Batman’a özgü materyaller sergilendi.

ALO TEVŞO PAZARI İSTANBUL’DA

Batman’da faaliyet gösteren lokanta ve lezzet mekanlarının olduğu alanda gün boyu vatandaşlar, İstanbul’da Batman’ın yemeklerini tatma imkanı buldu. Alanda kurulan stantları tek tek gezen konuklar, Batman’ı daha yakından tanıdılar. Batman’ın organik semt pazarı olarak bilinen Alo Tevşo’nun ismi ile açılan pazarda her çeşit ürünü bulmak mümkün oldu.


YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.