SON DAKİKA
hava
Google News

“112’yi meşgul etmeyin”

112'nin gereksiz çağrılarla meşgul edildiğini belirten Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, bunun acil ambulans bekleyen bir hastanın ölümüne neden olabileceği uyarısında bulundu.

Son Güncelleme :

2019-12-02 16:24:19

“112’yi meşgul etmeyin”

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, "1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" münasebetiyle bir açıklama yaparak 112 acil sağlık personellerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Her yıl aralık ayının ilk haftasının 112 Acil ve Sağlık Haftası olarak kutlandığını anımsatan Güneş, "Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarının haftasını kutluyoruz. İnsanlık, tarih boyunca pek çok hastalıklarla savaştı. Kayıplardan öğrendikleri ile mücadeleye devam etti. Yüzyıllar boyu süren, nice hayatlara mal olan, tecrübelerle yoğrulmuş uçsuz bucaksız bir bilgi birikimi kazandı. Bu birikim elbette çok önemli aşamalar kaydetti. Ancak insanların hastaları tanımak, hastalıkları fark etmek, nedeni bulmak, tedaviyi sağlamak döngüsündeki zamana karşı savaş mücadelesi hiç hız kesmedi." diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.