SON DAKİKA
hava
Google News

ARABULUCULUK SİSTEMİ ELE ALINDI

Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, arabuluculuk sistemi tüm detayları ile ele alındı.

Son Güncelleme :

2019-08-06 17:44:24

ARABULUCULUK SİSTEMİ ELE ALINDI

Eğitime, Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sadullah Özel ve Arabulucular Derneği Başkanı Av. Adil Duman katılarak konu hakkında bilgiler aktardı. Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Alaaddin İraz; “Eğitim programlarımızın 3’üncüsünü, ülkemizde son günlerde sıkça adını duyduğumuz arabuluculuk sistemi konusuyla yaptık. Arabuluculuk hem ticaretimizin hem de iş hukukumuzun, son zamanlarda en çok konuşulan konularından birisidir. Biz de arabuluculuk sistemini gündemimize almanın faydalı olacağını düşündük. İş insanlarımız hukuk uyuşmazlıklarında bu sisteme başvururlarsa, normal davalara göre daha düşük ücretlerle ve daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşacaklardır.” dedi. Bilgilendirme programında arabuluculuk alanına giren; İşçi-İşveren Uyuşmazlıkları, Miras Uyuşmazlıkları, Alacak-Verecek İlişkileri, Kira İlişkileri, Tüketici Uyuşmazlıkları, Ticari Uyuşmazlıklar, İş Kazaları, Tazminat Talepleri, Mal Paylaşım ve Genel Uyuşmazlıklar ele alındı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.